Fortnite

Fnatic POW3R bemutatta a tökéletes Bounce Pad mentést


A technika egyáltalán nem egyszerű, viszont ha valaki a mesterévé válik, akkor a legizzasztóbb szituációkból is élve tud kijutni.

A Fnatic esport organizáció egyik kiemelkedő Fortnite alakja, POW3R, nemrégiben bemutatott stream közben egy igazán nehéz, ám kiváló technikát arra, hogy hogyan lehet gyors reakcióval fall damage nékül megúszni egy zuhanást.

A játékos egy igazán szorult helyzetben találta magát egy 1v1 szituációban, ellenfele megszerezte a high groundot, így csak bujkálva, óvatosan tudott felfelé manőverezni, hogy kialakítsa a szintegyenlőséget. Felülről természetesen sokkal könnyebb kontrollálni a helyzetet, POW3R ellenfele jól ismerte fel a lehetőségeit, így játszi könnyedséggel tudta elfojtani a Fnatic játékosának próbálkozásait. Az egyik kritikus pontján a gyors akciónak POW3R lába alól eltűnt a talaj és a biztos halálba zuhant. Ekkor alkalmazta a sokak által jól ismert, ám hihetetlenül nehéz Bounce Pad mechanikát.

A korábban Call of Duty és Overwatch játékos egy pillanatra sem rebbent meg, hihetetlen nyugalommal mentette meg a saját életét egy pillanat alatt. Ahhoz, hogy ne haljon bele a zuhanásba, szüksége volt egy Bounce Padre, amiből szerencsére volt bőven a felszerelései közt.

A mentés azért irtózatosan nehéz, mert a Bounce Padeket csak úgy nem lehet a földre helyezni, szükség van egy struktúra elemre is, amire ráhelyezzük. Így a másodperc tört része alatt egyszerre két elemet is le kell tudnunk tenni mielőtt földet érünk, egy padló, vagy lépcső elemet, valamint a Bounce Padet, ami semlegesíti a zuhanás okozta sebződést. Az egerünkön két gyors kattintást, a klaviatúránkon pedig egy gyors elemváltást igényel a manőver. A Playground módban szerencsére bőven van lehetőség gyakorolni, érdemes is, ugyanis mint ahogyan a fenti videóban is látszik, életet tud menteni, ha a tarsolyunkban van egy ilyen húzás.

A játékos mögött ülő férfi reakciójából tökéletesen látszik, hogy ez mennyire volt hajmeresztő, s egyben stílusos akció POW3R részéről.

Érdemes néha követni a profik közvetítéseit, számtalan tippet hallhatunk tőlük játék közben, vagy akár elleshetünk ezekhez hasonló trükköket is. A manőver egyébként Launch Paddel is működik, bár azt csak padló elemmel lehet összehozni, így elsősorban a Bounce Pad verzió gyakorlását ajánljuk, ez egy fokkal könnyebb.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva