Counter Strike

1 millió dollár, !drop özön és magyar közvetítés – Szerdán indul a FACEIT Major: London


A közvetítésen eltöltött percek és a közösen átélt szép pillanatok után pontok esnek, amiből naponta többször nyereményjátékokra nevezhettek.

Elérkezett az idő, végre eljött a 2018-as évi utolsó major, amit a CS:GO történetében először a FACEIT rendez. Ennek köszönhetően rendkívül nagy showra számít mindenki, az izgalmas meccseket pedig ezúttal is elhoztuk nektek, amit a gamer.hu twitch csatornáján követhettek szerdától kezdve.

A nézők számára saját !drop rendszert dolgoztunk ki, mellyel minden egyes nap alatt nyerhettek.

Eddig több ezer néző izgult a nyereményjátékokon és több százezer pontért játszottak a nézők!

Mik a nyeremények?

Ezúttal is rengeteg értékes ajándékot sorsolunk ki. A perifériákra, hardverekre és játékokra pedig úgy tudtok nevezni, hogy jegyet vásároltok a FACEIT pontjaitokból, amit a stream nézésével automatikusan gyűjtötök.

A Főkvalifáció szeptember 5-8-a között fog zajlani és itt fog a 16 csapat megküzdeni azért, hogy továbbjussanak a fő eseményre

A 16 csapat / Forrás: HLTV.org

A csapatok a svájci rendszer szerint fognak megmérkőzni egymással. Az első 4 meccs Bo1-ben, azt ezt követőek pedig BO3-ban lesznek megtartva.

A legendák már várakoznak / Forrás: HLTV.org

A továbbjutókat pedig összesorsolják az ELEAGUE Boston 2018-as Majorben Legenda státuszt szerzett csapatokkal. Ezeket a mérkőzéseket szeptember 12-16 között fogják lejátszani, pontosan ugyan olyan svájci rendszer szerint, mint amit az előző Főkvalifikáción láthatunk.

Az itt játszó 16 csapatból ismét csupán 8 fog továbbjutni, ahol már egyenes kieséses rendszerben fognak megküzdeni a játékosok szeptember 20-23 között a legerősebb csapat címéért.

Mi a helyzet a nyereményjátékkal?

Első lépésként szeretnénk tisztázni, hogy csak bejelentkezett Twitch felhasználók tudnak részt venni a pontgyűjtésben, kizárólag a Gamer.hu Twitch csatornáján (érdemes tehát bekövetni a csatit, nehogy lemaradjatok az értékes nyereményekről). Ha bejelentkeztetek, van még egy fontos dolgotok! A Gamer.hu oldalon a jobb felső sarokban a “Twitch bejelentkezés” gombra kattintani, és elfogadni az összekapcsolást:

Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük át hogyan is épül fel a nyereményjáték:

Hogyan kaphatok droppot?

A közvetítést figyelő nézők kétféleképpen kaphatnak droppot, vagyis pontokat. Ha nézitek a közvetítést, illetve ha elcsíptek egy-egy epic pillanatot a közvetítés alatt.

  • Ha valaki legalább 10 percig nézi a közvetítést, azért 10 pont jár. Minden befejezett 10 perc után íródnak jóvá a pontok, ez a pontgyűjtés teljesen automatikus. Ahogy a Majoron minden kör után droppolhat ládát, itt 10 percenként fixen droppol pontot. 20 perc után 20 pont, 30 perc után 30 és így tovább. Bármikor újra folytatható, a megszerzett pontok nem vesznek el, de ahogy a Majoron is, itt sem érdemes lelépni a csatornáról ebéd vagy vacsora alatt. Hadd gyűljenek csak az értékes pontok, még akkor is ha te valamiért AFK vagy.
  • A másik pontszerzési mód a közvetítés élményszámba menő eseményei alatti extra pontok. Hosszabbításba megy a meccs, befigyel egy ACE, vagy valaki lehozza az 1v3-at? Ilyen felfokozott izgalmak és szépségdíjas megmozdulások után a kommentátorok extra ponttal jutalmazzák majd a csatornán lévő nézőket. Érdemes tehát figyelni a meccseket, hogy ne maradjatok le az extra pontokról se az automatikusan járó droppok mellett.

Fontos! ezek nem azonosak a DreamHack pontokkal!

A korábban szerzett pontok egész évben megmaradnak, és a DreamHack nyereményjátékokra továbbra is használhatóak! Viszont a Major ideje alatt tiszta lappal indul mindenki, ezek most Major pontok! Ugyan úgy nulláról kezdi mindenki, teljesen más nyereményekért. A DreamHack alatt gyűjtött pontok külön vannak kezelve, nem kell aggódni, ugyan úgy megmaradnak, de itt most a FACEIT pontok számítanak.

A rendezvény után elvesznek a fel nem használt pontjaim, vagy megmaradnak?

A korábbiaktól eltérően ezúttal csak a Major ideje alatt lesznek felhasználhatóak a pontok, így mindenképp érdemes gyűjteni őket. És aztán fel is használni! Hiszen például egy noblechairs Epic-et, ASUS Claymore-t vagy Samsung Note 9-et nem minden nap nyerhet az ember!

Mire jó a drop?

A dropban esett pontokból nyereményjátékokra nevezhettek, naponta akár több alkalommal. A nyereményjátékban való részvételt pontokból vásárolhatjátok meg, tehát meghatározott számú pontot fel kell használnotok az összegyűjtött pontokból, hogy indulhassatok a nyereményért.

Hogy fogok ilyen sok pontot összeszedni?

Az automatikus pontokat nem lehet befolyásolni, azokból 10 percenként 10 jár fixen, minden nézőnek. Az extra pontok viszont a meccs minőségén múlnak, az alábbi megmozdulások után garantáltan járnak plusz pontok a nézőknek:

  • 30 extra pont:
    • Hosszabbítás a meccsen
    • Késelés
    • ACE
    • 30+ kill a meccs végén, egy embertől
  • 15 extra pont:
    • Technikai szünet
    • 1v3 vagy durvább clutch
    • Gránát kill
    • 20+ kill a meccs végén, egy embertől

A kommentátorok továbbá a nagy comebackekre, magas nézőszámokra és graffitit érő egyéni megmozdulásokra hirtelen felindulásból is osztogatják majd az extra pontokat. Ezért például minimum 50 járt volna a Major döntőben. 1:1-nél utolsó pálya, utolsó kör, 1v3:

Honnan tudom, mennyi pontom van?

Saját pontjaidat bármikor lehívhatod a “!token” paranccsal, így mindig tudni fogod, hány pontból nevezhetsz a következő nyereményjátékra.

Telefonról nézve is kaphatok dropot?

Természetesen, az egyetlen feltétel, hogy jelentkezz be a Twitch fiókodba, mert csak úgy tudod megkapni a megszerzett dropokat, pontokat.

 

A közvetítés szerdán 11 órától kezdődik, jó pontvadászatot mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva