R6

Öt operátor szívta meg a Recoil változtatásokat: mutatjuk, hogy mit jelent ez a gyakorlatban


Rangsoroljuk, hogy kit mennyire érintettek a nerfek.

Holnap startol az Operation Grim Sky, mely tartalmával már mindenki tisztában van, úgyhogy ugorjunk is arra részre, ami a legkevésbé egyértelmű sokak számára: a recoil változtatások.

A recoil, magyarul a fegyverek visszarúgása a lövöldözős játékok egyik legnehezebben megtanulható eleme, főleg mivel nem minden fegyvernél ugyanolyan.

Képtalálat a következőre: „operation grim sky”
forrás: PC Gamer

Öt (+1) operátor van a játékban, akik másodlagos fegyvernek olyan machine pistolt használnak, ami minimum a Ubisoft szerint túl erős: a cikkben szereplő fegyvereknek nagyobb lesz a szórásuk.

SMG 12:

forrás: youtube

Bearing 9:

Segítségünkre volt az elemzésben a tegnap már ajánlott kiváló youtuber, Get_Flanked.

Lássuk tehát kikről van szó!

5. Vigil

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege vigil”
forrás: youtube

Sledge rögtön kimarad, noha SMG-11-et használunk másodlagos fegyvernek, de őt a kalapácsáért választjuk (illetve elsődleges fegyvere és gránátja is hozzájárul ehhez): elhanyagolható a nerf.

Vigilnek SMG 12-je van, de az elsődleges fegyvere (K1A) is nagyon erős: noha nem darál annyira, de bőven használható – távolra kifejezetten pontos.

4. Echo

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege echo”
forrás: youtube

A shotgun-Bearing 9 kombót használják alapvetően nála: előbbit védekezésnél nyitásra, utóbbit harcra. Mivel Echo anchor szerepkört tölt be, ezért Get_Flanked arra tippel, hogy a játékosok átváltanak a MP5SD fegyverre elsődlegesnek, felszerelve rá az ACOG-ot, ezzel tökéletesen ellátva ezt a szerepet – no meg a utility (drónok) önmagában garancia arra, hogy ne essen a védő népszerűsége.

3. Hibana

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege hibana”
forrás: https://cdna.artstation.com/p/assets/images/images/006/956/376/large/adrian-kuriscak-hibana.jpg?1502552147

Ő az első, aki komolyabb bajban van: a Type-89 mindössze 21 tölténnyel rendelkezik táranként, amit gyorsan ki is lő. Ez a kombináció minden, csak nem optimális, így rengetegszer hozzá kell nyúlnunk a Bearing 9-hez. Ami miatt nincs magasabban a listán az az, hogy utóbbi fegyver visszarúgása vertikális, így Get_Flanked szerint idővel megtanulható a letartása.

2. Dokkaebi

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege dokkaebi”
forrás: youtube

A támadó elsődleges fegyvere gyakorlatilag az SMG-12, ugyanis shotgunja a “mém” kategória (hogy a youtubert idézzem) kettő töltényével, míg az Mk 14 EBR közelharcban és közép távoli harcban nagyon gyenge. Elképzelhető, hogy váltani fognak a játékos a C75-re másodlagos fegyverként, de egy biztos: Dokkaebi igencsak erős jelenleg (az egyik legjobb utility-vel rendelkezik), így valamiféle nerf várható volt.

1.Smoke

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege smoke”
forrás: youtube

Hasonlóan Echóhoz, őt is shotgunnal hozzák, amivel lyukakat nyitnak a védekezéshez, harc közben viszont az SMG-11-et kapják elő. Mostantól bőven elképzelhető, hogy majdnem totálisan megváltozik a sztenderd loadout: FMG-9 elsődleges fegyvernek (ezzel fog harcolni), SMG-11 marad másodlagosnak (csak ritkábban veszi elő), és az Impact Grenade tölti be a Shotgun szerepkörét. Ez óriási nerf, mert se a Barbed Wire nem lesz nálunk, se annyi lyukat nem nyithatunk, lévén csak kettő gránátot kapunk.

A teljes videót itt nézhetitek meg:

A Ubisoft üzenete egyértelmű: a másodlagos fegyver legyen másodlagos – márpedig a listán lévőknél nem volt ez teljesen így eddig.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva