League of Legends

Egyre sűrűbben fordulnak elő minion blockok – Hamarosan visszaköszön 2016?


Talán nincs is ennél idegesítőbb játékmechanika a League of Legends-ben.

Nem volt egy egyszerű év 2016. Akkor ütötte fel a fejét egy masszív minion block hullám, ami rendesen megnehezítette a játékot a legtöbb játékos számára. Aki nem tudná. a minion block az az eset, amikor a minionok körbeveszik karakterünket és ennek hatására nem tudunk elmozdulni a helyünkről. Többnyire halállal végződik mindez, mert vagy az ellenfél minionjai darálnak le minket, vagy a szemfüles ellenfél kap egy ingyen killt.

2016-ban az NA LCS harmadik helyéért játszott a CLG és az Immortals, élesben ütött be a crach topon:

Nos, sajnos újból egyre sűrűbben fordulnak elő ilyen problémák, a nagyobb közösségi fórumokon többen panaszkodnak, hogy szinte minden játékban belefutnak egy ilyen blockba. S amennyire idegtépő tud lenni egy ilyen, annyira biztos, hogy egyhamar nem fog megoldódni a probléma ugyanis ez egy olyan játékmechanika miatt tud előfordulni, amit a Riot Games tudatosan ültetett a játékba.

 

The worst minion blocking in League

Korábban a minionok csak simán eltolták egymást az ösvényben így nem tudtak közrezárni játékosokat, ám az “új” mechanikát a profi játékosok miatt tartotta meg a kiadó, ugyanis ennek hatására képesek effektíven manipulálni a minion hullámokat az ösvényen.

Ez a probléma leginkább a közelharci (melee) karaktereket érinti, ugyanis ők azok, akik “veszélyes” közelségbe tudnak kerülni a minionokkal. Ezért is szeretik sokan Kassadint miden, nem elég, hogy komoly sebzést tud kiosztani egy pillanat alatt, még védve is van a minion blocktól a passzívjának köszönhetően.

Jelenleg a legsikeresebb és a legjátszottabb karakter miden Kassadin az OP.GG adatai szerint (Balra győzelmi arány, jobbra választási arány)

A legszomorúbb az esetben, hogy a spagetti kódnak köszönhetően más területekre is kiterjed mostanában ez a hiba, például Jarvan IV képes magát a zászlójával egy torony alá szorítani, vagy ha két karakter összeütközik a Fountainben és elindulnak a pálya két széle felé, akkor össze tudnak akadni és mindkettő elindul KÖZÉPRE.

Sajnos, ahogy korábban is írtuk, a mechanika okból van jelen a játékban, csak éppen kezdenek újból elszaporodni a hibák, azt pedig senki sem szeretné, hogy újból visszaköszönjön a 2016-os állapot. Remélhetőleg a Riot Games figyel a közösségi visszajelzésekre és hamarosan orvosolja az egyre elszaporodó problémákat. Addig is ha tehetitek vigyetek Kassadint mindenhova, az a biztos…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva