Fortnite

Kiderült melyik fegyvertípust kedvelik a leginkább a magyar játékosok


Több ezren segítettek innen-onnan kideríteni, hogy mely fegyvertípust kedvelik leginkább a magyarok. Váratlan eredmény született.

A Fortnite: Battle Royale-ban is beszélhetünk fegyvermetáról, vagyis olyan fegyverekről, amik aktuálisan a legerősebbnek számítanak. Viszont amit a meta soha sem tudott legyőzni, az a személyes preferencia. Hiába lesz az SMG a játék legjobb fegyvere papíron, ha sokkal szívesebben forgatunk shotgunt a kezünkben. Így a hétvégén úgy döntöttünk, megkérdezzük a magyar játékos közösséget és kiderítjük, melyik fegyvernemmel szeretnek a leginkább játszani a magyarok. Őszintén bevalljuk, nem erre az eredményre számítottunk.

https://gamer.hu/2018/09/01/szavazas-melyik-fegyvertipust-kedvelik-leginkabb-magyarok-fortnite-cikk/

7. helyezett – Machine Gun – LMG, Minigun

LMG – Epic Games

Az, hogy a trampli gépfegyverek a lista utolsó helyén kullognak egyáltalán nem volt meglepő, talán már a szavazás előtt is borítékolni tudtuk volna ezt az eredményt. Sajnos szörnyen gyengék jelenleg ezek a fegyverek és még szórakoztatónak sem lehet mondani őket. Az LMG a Drum Gun bevezetésével gyakorlatilag értelmét veszítette, a Minigunt pedig annyit piszkálja az Epic Games, hogy igazán meg se lehet szokni a vele való játékot. A szavazók csupán 2%-a választotta a Machine Gunokat a kedvencének.

6. helyezett – Pisztoly

Hand Cannon – Epic Games

Talán még itt sincs nagy meglepetés, a pisztolyok meglehetősen stabilnak mondhatók a játékban, ám egyértelműen nem azért lettek kitalálva, hogy meccseket hozzunk le velük. Kiváló kiegészítő fegyverek, megbízhatók, ha a fő fegyverünk kifogyott és tárazás helyett lőnünk kell, ezekben az esetekben nyugodtan előkaphatunk egy pisztolyt és befejezhetjük a munkát. Egyáltalán nem izgalmas vagy látványos velük a játékmenet, így érthető, hogy csak az utolsó előtti helyre fért be ez a fegyvernem. A szavazók 5%-a választotta a pisztolyokat.

5. helyezett – Robbanó fegyver (Rakétavető, Gránátvető, Guided Missile)

Guided Missile – Epic Games

Ez a helyezés már egy kicsit megdobta a szemöldökünket, a magyar játékosok szerint ugyanis a hihetetlenül OP rakéta töltényt használó fegyverek csak az ötödik helyre voltak jók. Tény, nem egy nagy was ist das velük a játék, de azt hittük, hogy ennél azért jóval több ember szereti a földdel egyenlővé tenni a struktúrákat és a játékosokat egy kattintással. A szavazók csupán 7%-a döntött úgy, hogy a robbanó fegyverek a kedvenc kategóriája.

4. helyezett – SMG

SMG – Epic Games

Épphogy lecsúszott a dobogóról a negyedik és az ötödik szezon legtöbbet emlegetett és használt fegyvertípusa, az SMG. Legyen az Suppressed, Compact, vagy sima, az SMG-k jelenleg igazán stabil lőerőnek számítanak, még akkor is, ha az utóbbi időkben az Epic Games előszeretettel nerfelte őket. Talán egy kicsit előrébb vártuk az SMG-ket, de így is a szavazók 11%-a választotta ezt a kategóriát a kedvencének.

3. helyezett – Shotgun

Heavy Shotgun – Epic Games

Elérkeztünk a dobogó harmadik fokához, amin stabilan a shotgunok csücsülnek. A magyar játékosok úgy tűnik még nem felejtették el a Double Pump időszakot, valamint még mindig úgy gondolják, hogy összességében a shotgunokkal gyakorlatilag bármit el lehet érni. Méltó helye van ennek a fegyvertípusnak a legjobbak között, a szavazók 20%-a választotta kedvencének a shotikat.

2. helyezett – Assault Rifle

Assault Rifle – Epic Games

Innentől kezdve érdekes a történet, ugyanis az AR-ek kategóriája csak a második helyre fért fel. Előzetesen úgy hittük, ez lesz az a fegyvernem, amit a leginkább fog kedvelni a közösség, elvégre ide tartozik “mindenki” nagy kedvence, a SCAR is. Végül (egyébként meglehetősen stabilan) lemaradt az első helyezettől, ami még nagyobb meglepetés, mint az, hogy az AR-ek csak a másodikok lettek. A szavazók 24%-a választotta kedvencének az Assault Rifle fegyvertípust.

1. helyezett – Sniper Rifle

Heavy Sniper – Epic Games

Úgy verte meg a mezőnyt a Sniper fegyvertípus, mint ahogy a csúcsformában lévő Usain Bolt verte meg sprinter ellenfeleit az Olimpián. Előzetesen azt hittük, hogy a meglehetősen passzív játékstílust igénylő Sniperek valahol a lista alján fognak végezni, valahol a pisztolyok, vagy maximum az SMG-k környékén, erre tessék! Úgy tűnik a magyar közösség igazán szeret tornyokból vadászni, vagy Hunting Rifle-lel peak shotolni. A szavazatok 31%-a a Sniper Rifle kategóriára érkezett.

A százalékok a cikk írása során a fent olvasottak alapján álltak. Ha még érkezik szavazat, az időközben befolyásolhatja a százalékokat, bár az állásokat már aligha, ezért is készült ez az értékelő anyag.

Köszönjük a sok szavazatot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva