Hearthstone

Lesznek újabb nerfek? És ha igen, akkor mikor? Mutatjuk, mire számíthattok


Meglehetősen hamar megjöhet a következő balansz csomag - már ha tényleg lesz ilyen...

Az elmúlt félévben egyértelműen kevesebb panasz érkezett a metára a játékosok részéről, mint amit általában megszokhattunk a Hearthstone-ban, de azt azért nem mondanánk, hogy minden tökéletes, hiszen most is vannak kártyák és koncepciók, amik kicsit kilógnak a sorból. Hogy lesznek-e újabb nerfek? Könnyen elképzelhető:

az elmúlt egy évben mindegyik kiegészítő után jött egy-egy nerfcsomag.

Mondhatjuk tehát, hogy a Blizzard beállt a kieg-patch-kieg-patch sormintára, ami meglehetősen tudatosnak tűnik a kiadó részéről, hiszen két csomag megjelenése között “félúton” szoktak változtatni, így frissítve egyet a metát másfél-két hónap után. Így volt ez a Knights of the Frozen Throne, a Kobolds & Catacombs, illetve legutóbb a The Witchwood esetében is, mindhárom kieg után volt egy-egy “nerfcsomag”.

Hogy mikorra várható a következő balansz patch – már ha lesz -, az elég könnyen belőhető a korábbi tapasztalatok alapján, a Blizzard ugyanis mindig a versenynaptárhoz igazítja a nerfeket. A Knights of the Frozen Throne és a The Witchwood esetében közvetlenül a regionális VB-selejtezők, a Kobolds & Catacombs esetében pedig a világbajnokság után jött a frissítés. Ez alapján elég jól megsaccolható, hogy mikor jöhetnek az esetleges nerfek:

  • A legvalószínűbb időpont: szeptember 17. vagy 18. Jövő hétvégén fejeződnek be a Fall Playoffs selejtezők, ha a korábbi tapasztalatokból indulunk ki, akkor az ez után következő hétfőn vagy kedden van a legnagyobb esély egy balansz frissítésre.
  • A B verzió: október 15. vagy 16. Ez egy kicsit távolinak tűnik, hiszen több mint 2 hónap eltelik már ekkorra a The Boomsday Project megjelenéséhez képest, mostanában pedig ennél gyorsabban reagált a Blizzard. De ha szeptemberben nem lesz változás, akkor meg fogják várni a következő vb-selejtezőt, a Fall Championshipet.

Mi változhat?

Egyvalami biztos: a Druid nagy valószínűséggel nem. A Blizzard legalábbis ezt nyilatkozta, Dean Ayala vezető dizájner a Twitteren néhány héttel ezelőtt azt írta, hogy nem aggódnak a Druid miatt, az ugyanis sem winrate-ben, sem pedig használati arányban nem produkál rendellenes dolgokat.

Jelenleg két lap van igazán nagy veszélyben: ezek a The Caverns Below és a Giggling Inventor. A Rogue class Quest kártyája a korábbi két nerf ellenére újból visszatért, a probléma pedig továbbra is ugyanaz vele: túlságosan kő-papír-olló irányba tolja el a metát, olyan matchupokat eredményezve, ahol már maga a párosítás nagyon sokszor meghatározza a győztest. A Blizzard ezt korábban sem nagyon kultiválta, így nem lepődnénk meg, ha újból lesújtana a nerfkalapács. Ami pedig a Boomsday-ben megjelent Annoy-o-Tron-gyárat illeti: a Giggling Inventor brutálisan népszerű, a paklik több mint egyharmadában (!) szerepel. Mondani sem kell, ez kiemelkedően magas szám, ami természetesen összefüggésben van a lap erejével, így itt sem lenne váratlan egy kisebb változtatás. (Az már csak hab a tortán, hogy éppen a Quest Rogue-on dob az egyik legnagyobbat.)

Hogy tényleg lesznek-e nerfek, és ha igen, akkor melyik lapok lesznek érintettek, azt csak a Blizzard tudja. A fenti időpontok környékén azonban érdemes lesz figyelni a híreket, hiszen könnyen jöhet a kapcsolódó bejelentés!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva