Counter Strike

PGL vs. FACEIT Major, ki teljesít rosszabbul?


Szinte több technikai szünet volt az első nap, mint játék

Durván egy éve szervezett Majort a PGL, ahol úgyszintén problémás volt a torna. Ám nem csak az első nap, ott egész végig voltak gondok, akár technikailag, akár szervezésileg. A FACEIT Majorből még csak egy napot láttunk, de az is botrányos volt.

A PGL hibái:

  • Rossz gépek: gyenge i5-ös processzorok

  • Alaplapi videókártya shroud gépében, aki nagyon kevés FPS-sel kellett, hogy játsszon.
  • A szervezők a játékosokra hagyták a döntést a BiG Bug ügyében. Nekik kellett megegyezni, hogy használhatják-e vagy sem:

A FACEIT hibái:

  • Hatalmas csúszások: 2-3 óra csúszást sikerült felhalmozni nap közben, az egész nap is több mint 1,5 órával később indult el
  • Folyamatos technikai szünetek a meccsek alatt, a mérkőzések között hatalmas, akár fél órás szünetek.
  • Laggoló HUD, ami durván egy másodperc késéssel írta ki a killeket/sebzéseket. Ezt a nap folyamán kijavították
  • A Liquid-OpTic meccsen 15:4-nél egyszer csak eltűnt a stream, és megállt minden a rendezvényen. Elment az internet a stadionban, a probléma megoldására sokat kellett várni. Az utolsó meccset a játékosok kérésére eltolták másnapra.

A FACEIT mentségére szóljon, hogy ez csupán a korábbi Major Kvalifikációs szakasza, amit nem is közvetítettek addig, amíg nem járt itt sem drop. Az egyik munkatársuk redditre kommentelte, hogy

“Ugyanez a setup volt a Minorökön is, és ott minden remekül működött. Pont ezért használunk több különböző vonalat és szolgáltatót, hogy ilyen ne legyen. Tegnap az mind összeomlott.”

Továbbá az sem segítette őket, hogy az elején a Valve lőtt egy updatet a játékra, ami szétvert pár dolgot. Egy neve elhallgatását kérő, LAN-ok technikai lebonyolításában jártas szakember véleményét is kikértük a dolgokkal kapcsolatban:

“Igazából nem lehet tudni, hogy mit szúrhattak el. A backup vonal hiánya mind internet, mind áram fronton nagyon valószínűtlen. A pontos okokat szinte soha nem fogjuk megtudni. Viszont ha megvolt minden előkészület és teszt, és ennek ellenére így megállt, akkor tényleg nagyon komoly problémába futhattak bele.”
Köszönjük neki a segítséget! 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva