Tech

Az Nvidia tovább erősödött, az AMD ismét jócskán lemaradt a videókártyapiacon


Az Nvidia kártyáit egyre többen választják.

A hagyományokhoz híven a Jon Peddie Research  ezúttal is kiadta a legújabb tanulmányát, amiben az előző negyedévben eladott videókártyák gyártó szerinti eloszlását vizsgálták. Nem csak kizárólag a játékosok által vásárolt termékekről beszélünk, hanem a piac összességét lefedő eladások szerepelnek az összesítésben.  Ebben a negyedévben 3,2 milliárd dollár értékben értékesítettek videókártyát, szóval még bőven van kereslet a diszkrét videókártyák iránt.

A kártyák eloszlása / Forrás: Jon Peddie Research

Az előző negyedévben sikerült 4,6%-ot erősítenie az AMD-nek, viszont a legfrissebb adatok szerint ebből 4 %-ot sikerült vissza is esnie, így jelenleg a piacon csupán 30,9 %-os részesedéssel bír a vörös óriás. Az Nvidia pedig jelenleg 69,1%-át birtokolja a piacnak, ezzel egész pontosan 4%-ot növekedtek az előző negyedévhez képest.

Az Nvidia eléggé sikeresen uralja a piacot, az új generáció pedig csak most fog érkezni, amivel könnyedén szerezhet még nagyobb előnyt. Azért remélhetőleg ezt nem fogja hagyni az AMD, ugyanis mindannyian tudjuk, hogy mi van akkor, amikor egy gyártó egyedül uralja a piacot. Nem hiába mert ekkora nyitóárat megadni az Nvidia, konkurencia nélkül sajnos bármit megtehetnek.

Egyre kevesebb asztali PC talál gazdára, emellett látható azt is, hogy a bányász-láz lecsendesedett 2018 második negyedévére, ennek köszönhetően az eladott videókártyák száma is csökkent. Itt ismét közrejátszik az, hogy a jelenlegi generációt már sokan megvásárolták korábban és kivártak az új kártyákig.

Forrás: Jon Peddie Research

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva