Fortnite

A hét sztorija: Fegyelmezni próbálták, megfejelte az anyját a Fortnite miatt


Egy újabb függő történetétől zengett a média.

A 14 éves játékfüggő Logan már két éve nem jár iskolába, amióta diagnosztizálták nála a függőséget. Az anya, az elmondása szerint már mindent megpróbált, amit csak lehetett, de egyszerűen nem tud felülkerekedni a fia függőségén.

“Sokan azt gondolják, hogy csak kihúzom az internetkábelt és azt mondom, hogy elment a net, a fiam pedig elhiszi majd, de nem így van. Agresszívvá válik és teljesen begurul, tör-zúz ilyenkor. Egyik hasonló alkalommal megfejelt… a saját fiam” 

Ms Hodge elmondása alapján nem volt mindig ilyen a fia, egykor rengeteg időt töltött a barátaival, de 12 évesen megváltozott a játékok hatására és emellett régóta depresszióval is küzd Logan.

“Azt mondja, hogy ez az egyetlen, ami boldoggá teszi az életben.”

Az ausztrál fiú függősége a Fortnite-tal teljesedett be. Amióta kijött a játék PS4-re, azóta Logan napjai úgy telnek, hogy kora reggeltől, késő estig fekszik az ágyban és egész nap játszik. A szülei pedig állításuk szerint mindent megtesznek, több orvosnál voltak már a fiúval, de az agresszív viselkedése miatt nem igazán merik fegyelmezni Logant.

A héten készítettek egy riportot a családdal, ahol láthattuk, hogy milyen kétségbeesett az anya. Egyesek ezúttal is a játékokat hibáztatják, de ahogy a korábbi esetekben is láthattuk, ezúttal is a nevelés hiányát láthatjuk leginkább.

Amikor egy 12 éves fiúnak megengedik a szüleik, hogy abbahagyja az iskolát a függősége miatt, abból tisztán látszik, hogy nem tudnak a szülők megfelelően fegyelmezni, a mindent megengedés pedig könnyen ide vezethet.

Forrás: 60 Minutes

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva