Hearthstone

Az RNG-n túl: melyik a legjobb és a legrosszabb class a heti Tavern Brawlban?


Friss statisztikák a kocsmai bunyóra vonatkozóan a HSReplay-től.

Ezen a héten a kocsmai bunyóban, a Too Many Portals!-ban a véletlen a legfőbb úr, néhány random varázslatot leszámítva ugyanis csupa Unstable Portal alkotja a deckünket – szám szerint 23 darab, a maradék 7 helyet class spellek töltik fel. Minimális befolyásunk azonban így is van a heti Tavern Brawlra, hiszen a meccs előtt mi választhatjuk ki, hogy melyik hőssel szeretnénk játszani.

Hogy mekkora a különbség az egyes class-ok között? Erre volt kíváncsi a HSReplay is, ezért készítettek nekünk egy statisztikát arról, hogy miként teljesítenek az egyes class-ok a mostani Tavern Brawlban. Íme a győzelmi és a használati arányok.

Kép: HSReplay.net

A könnyebb átláthatóság kedvéért sorba rendeztük a class-okat a winrate alapján.

Too Many Portals! – A class-ok győzelmi aránya

  1. Warlock – 53.7%
  2. Rogue – 53.2%
  3. Druid – 51.4%
  4. Warrior – 50.6%
  5. Mage – 49.4%
  6. Shaman – 48.5%
  7. Priest – 47.4%
  8. Paladin – 46.1%
  9. Hunter – 45%

Látható, hogy a Warlock hozza a legjobb számokat a heti kocsmai bunyóban, ami persze nagyban köszönhető a Hero Powernek, hiszen a laphúzásnak köszönhetően több Unstable Portalt tud kijátszani – vagyis nagyobb eséllyel esik ki valami nagyon ütős minion, ami a győzelem irányába billentheti a meccset.

Gul’dan egyébként a használati arányt tekintve is jól teljesít, csupán a Mage-et választották többen a class-ok közül – ami nem meglepő, hiszen hagyományosan Jaina az egyik legnépszerűbb. A winrate-ben utolsó Hunter egyébként ilyen tekintetben is a vert mezőnyben kullog: csak a Shamant és a Warrior választották kevesebben a játékosok.

Sokan persze egyetlen győzelemmel letudták a heti bunyót, akinek azonban tetszik a Too Many Portals!, annak a fenti statisztikák alapján érdemes választania, ha maximalizálni szeretné a győzelmei számát. Sok szerencsét a portálokhoz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva