Counter Strike

“Elég szemét dolog utólag leírni egy ilyet” – GuardiaN is üzent a Major miatt síró csapatoknak


A FaZe játékosa szerint lehet sírni a hibák miatt, azzal nincs baj. De nem utólag, és nem a szervezőket nehéz helyzetbe hozva.

A Major első szakaszának zárásával az elégedetlen hangok is feltörtek a játékosokból. Főleg a kieső együttesek panaszkodtak a lépéshangok hiányának hibájára, de persze a továbbjutó együttesek is húzták a szájukat miatta. A leghangosabb viszont a North kapitánya, MSL volt a bug miatti kirohanás során:

“Ez volt a legrosszabb Major, amin valaha részt vettem. Rettenetes volt az FPS-ünk az egész versenyen, az első két körben amikor kikaptunk a fülesünk is rossz volt. Nem hallottuk a lépéseket se a csapattársaktól se az ellenféltől. A mindent eldöntő meccsen 20 percig teszteltük, hogy hallunk-e lépéshangokat, de nem volt meggyőző a végeredmény.”

MSL elmondása szerint tehát a technikai feltételek kicsit sem voltak adottak egy Major szintű rendezvényhez. Keményen bírálta a rendezőket, ráadásul ennyinél még nem is állt meg.

“Nem emiatt estünk ki, mert a feltételek mindenki számára pocsékok voltak, egyenlően rosszak voltak az esélyek. Csupán csalódott vagyok, hogy egy Majoron ilyen megtörténhet. Remélem a későbbi szakaszokra rendbe teszik a dolgot, és a jövőben minden Majort az ESL rendez majd.”

“No offense, de elég szemét dolog ilyet írni, ennyi lejátszott meccsel és nappal később. Inkább akkor fordulj a közösségi médiához, amikor felüti fejét a hiba, ne pedig utólag. Ezzel a szervezőkön is nagyobb a nyomás, hogy helyrehozzák a dolgot, de így semmi értelme.”

GuardiaN válaszát alátámasztják a tavalyi PGL Majoron történt hibák orvoslásai is. Shroud is Twitteren panaszkodott a hiányzó driverekre, másnapra kész volt. Coldzera is Twitteren sírt a szerinte gyenge videokártyákon, másnapra az összes gépben kicserélték. MSL viszont az utólagos odaszúrást választotta, a FaZe AWP-se szerint “szemét módon”.

Több oldalról is elgondolkodtató a dolog, hiszen az sem éppen a legtisztább, amit GuardiaN javasol.

Nekimenni egy szervezőnek verseny alatt, rákényszerítve a közösségi nyomással, kvázi zsarolva a nyilvánossággal, hogy azonnal javítsa a dolgot. De eredményességben tény és való, hogy sokkal kifizetődőbb azonnal lázadni egy ilyennel szemben, ha gyors megoldást szeretnénk.

Fontos megemlíteni, hogy GuardiaN nem arra buzdít, hogy ne sírjanak a csapatok. Hanem hogy akkor sírjanak, amikor még lehet javítani a dolgon, mert utólag már teljesen felesleges. Ebben azért lássuk be, bőven van igazság.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva