Fortnite

Túl sok volt a Fortnite és a PUBG – A gyerekei előtt törte szét az iPadet, a szülők kiakadtak


Ezúttal a szülők akadtak ki, a túlzott szigor miatt.

Az utóbbi időben egymás után jöttek a hírek a játékok okozta problémákról, ahol azért a szülők is bőven hibásak voltak általában. Az utóbbi pár hétben tényleg volt már minden: elküldött hitelkártya adatok, ellopott bankkártyák, egy fiatal megfejelte az anyját, sőt még sajnos egy haláleset is történt, amit a szülők a játéknak tulajdonítottak. Jól látható, hogy a Fortnite és a PUBG hétköznapi témává nőtte ki magát, a szülők pedig gyakran nem tudják megfelelően kezelni a gyerekek függőségét.

Emiatt a Channel 5-on Jeremy Vine műsorában épp a játékok és a szülők felelőssége volt a téma, ahol a televíziós műsorvezető, Kirstie Allsopp bevallotta, hogy ő nemrég a gyermekei szeme láttára törte össze az iPadet, azért, mert megszegték az otthoni szabályokat:

“Van a Fortnite és ez a PUBG, amit a gyerekeink nagyon szeretnek. Amikor viszont azt mondtuk, hogy most nem játszhattok, ők akkor is ugyan úgy folytatták, többször megszegve ezzel a szabályainkat. Ekkor úgy döntöttem, hogy drasztikus lépésre szánom el magam és pszichikai hadviselést alkalmazva eltörtem az asztal lábánál az iPadet.”

A 9 és 11 éves gyermekek így nem tudtak játszani a kedvenceikkel, mivel nem rendelkeznek saját telefonnal, viszont Kristie szerint így legalább megtanulták a leckét. Ezt viszont nem mindenki gondolja így, több szülő és internetező lázadt fel a műsorvezető ellen, szerintük ez a szülői nevelés legrosszabb példája.

Többen nehezményezték azt, hogy miért nem csak simán elvette a gyerekektől, hiszen egy meglehetősen drága eszközről van szó, míg mások szerint a gyerekek ezzel akár egy traumát is átélhettek, ami ilyen fiatal korban nem tesz jót a fejlődésnek.

A támadások után Kristie tweetelt egy utolsót még a történtek lezárásaképp, őt nem sikerült megrengetni:

“Köszönöm mindannyitoknak, az életben néha tudni kell, hogy hol van a limit, ha nem tapasztalod meg sohasem, akkor elvészel.”

A borítókép csupán illusztráció

Ezt láttad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva