Tech

Megérkezett a hivatalos RTX driverrel készült teszt – Főszerepben az RTX 2080 és az RTX 2080 Ti


Megjöttek az újabb tesztek, amelyek már az RTX driverekkel készültek.

Korábban írtunk már róla, hogy kiszivárgott egy korai teszt, ám ez még az akkori driverekkel készült, ami nem volt az RTX-ekre optimalizálva. Tegnap viszont kiadta az Nvidia az RTX drivereket, ezek után pedig természetesen a legnagyobb leak oldal, a videocardz.com-nak már el is küldte egy Nvidia-partner az általuk készített teszt eredményeit, természetesen a partnert nem nevezték meg, az eredményeket viszont már előre megnézhetitek. Az Nvidia egyébként eltolta a tesztek bemutatására vonatkozó embargót, szóval szeptember 19-e előtt nem fogunk találkozni hivatalos teszteredményekkel.

Az új kártya felbontás után | Forrás. Techpowerup

Tesztkonfiguráció

  • Alaplap:X299 Rampage VI Apex
  • Processzor: Core i9-7900X 3.3 GHz
  • Memória: Corsair 16GB DDR4
  • OS: Windows 10 (v1803)
  • NVIDIA 411.38 driver
Gyönyörű lett az új dizájn| Forrás. Techpowerup

A tesztek

Szerencsére szinte minden nagyobb játék ott van a repertorában. Bizonyos játékok esetén csak 4K-ban készültek el a tesztek, mivel egyrészt az Nvidia ezeket a kártyákat már 4K-ra ajánlja, másrészt az idő szűkössége miatt mérték le csupán egy felbontásban az új kártyákat. Az azért jól látszik, hogy még az 1080 Ti-t is lekörözi az RTX 2080 minden esetben, szóval mindenképp van értelme az új kártyáknak. Egyelőre még persze borsos áron kínálják őket, de a kezdeti hajrá után szépen lemennek majd a hazai árak is remélhetőleg.

Aki kíváncsi a játékok beállításaira, az itt találja őket. Az első kiszivárgott eredményekhez képest azért látszik, hogy bizony volt itt fejlődés, bizonyos játékok esetén pedig tényleg megéri beruházni az új kártyákra. Aki pedig 4K-ban játszik, annak biztosan az RTX-ek felé kell kacsingatnia, ugyanis az 1080 Ti-hoz képest hatalmas előrelépés lehet egy 2080 Ti, persze az árát is megkérik, de aki 4K-ban szeretne játszani, annak számolnia kell ezzel. A FullHD tesztekkel még várnunk kell, de az első körös eredmények mindenképp biztatóak, aki pedig a 144 Hz-es monitorja mellé keres valami izmosabb darabot, az is elkezdhet félretenni. Mindezektől függetlenül mi már nagyon várjuk a szeptember 19-ét.

Ezt láttad már?

Forrás: Videocardz

Borítókép: Techpowerup

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva