Fortnite

Brit tudósok bebizonyították: több százan válnak el a Fortnite miatt. De tényleg…


Egy friss kutatás szerint a 2018-ban az angol válási kérelmek 5%-ánál a Forntite-ot és a játékfüggőséget nevezték meg a beadvány okaként.

A Divorce Online 4665 válási kérelmet elemzett legújabb kutatásában, melyben érdekes felfedezést tettek a gaming világ idei sikersztorija, a Fortnite kapcsán. A beadványokból ugyanis kiderült, több, mint 200 pár a Fortnite és a játékfüggőség miatt válik.

“Ez a szám megfelel a 4665 beadvány körülbelül 5%-ának, amit az év eleje óta adtak be hozzánk. És minthogy ez az egyik legnagyobb brit minta, teljesen reprezentatívnak tekinthető.” – írta eredményeiről a Divorce Online.

A Fortnite kapcsán sok érdekes sztorit hallottunk már. A bankkártyát lenyúló gyerekektől a tabletet törő szülőkig volt már itt minden 2018-ban. Ez a statisztika azonban már szociális problémákat is felvet, ami intő jel lehet a fiatal párok számára. Hiszen nem is feltétlenül a Fortnite-ra fordított rengeteg idő az, ami miatt a válások elszaporodtak. Hanem a rájuk költött eszméletlen pénz.

A Superdata adatai szerint 2018 júliusában a Fortnite PC-n az ötödik, konzolon pedig első lett, a játékban elköltött pénz kategóriában. Átlagot nézve így kijön, a 2018 nyarán erre a játékra költötték el a legtöbb pénzt a világon. Ami a mostani kutatás adatai szerint tökéletes alapot teremt egy-egy fiatal pár válásához.

Veszélyes vizekre eveznek a Battle Royale játékok ezzel, hiszen egyre több problémát és társadalmi nehézséget kezdenek okozni. Függő gyerekek, pénzt szóró felnőttek és még alig egy éves a Fortnite Battle Royale módja.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva