Counter Strike

Az alvállalkozók nem nyilatkoznak, a játékosok panaszkodnak: 100 alatti FPS-sel futnak a Lenovo kupa gamer PC-i


Akadozni látszik a harmadik éve megrendezett, egymillió forintos összdíjazással zajló Lenovo Legion Kupa gépezete.

2018-ban a közönség legnagyobb örömére ismét útjára indult a hazai CS:GO versenyek mostanra már stabilnak mondható LAN-szereplője. A Lenovo Legion kupa immár harmadik éve rendez CS:GO versenyeket különböző PlayIT állomásokon, egymillió forintos összdíjazás mellett. A verseny egyik fő pozitívuma a stabilitás és állandóság.

Az egyedüli probléma az, hogy ez az állandóság a versenyen használt gamer PC-k esetében viszont már inkább hátrány, mint előny.

A szegedi állomás egyik győztes játékosa, gabesson az alábbi nyilvános üzenetet juttatta el a Lenovo Magyarország illetékeseihez. Rá jellemző tömör, de lényegre törő stílusban jelezve a LAN-on tapasztalt minőségi problémákat. Nincs persze egyedül véleményével, a szegedi és pécsi versenyeket megjárt játékosok (akik nevét saját kérésükre nem közöljük le) véleménye egybehangzónak tűnik. Egybehangzóan csalódottnak.

“Változó volt a PC-k teljesítménye. Az egyik katasztrófa volt, a többi tűrhető. A jobb gépek 180 FPS-t hoztak, de füstök és emberek közelében 100-120 köré ment le. A katasztrófa PC-n 100-ról indult az FPS számláló, és nagyjából 60-ra ment le.”

“Nem az összes gép volt játszhatatlan, de azért akadt.”

“Normál esetben volt 200 FPS is, de akcióban bőven lement 100-ra.”

A TheWarRoom helyszíni szervezéssel megbízott alvállalkozói, a játékosok elmondása szerint mindent megtettek a hibák kiküszöbölése ellen. De a PC-k teljesítményével ők sem tudtak mit kezdeni:

“Az adminok és szervezők egyáltalán nem voltak közömbösek, vagy fél órán át próbálták megcsinálni a rosszabbik gépet. Két map között még ki is akarták cserélni azt hiszem, de végül ez nem jött össze. Azért ez mindenképp dicséretes”.

Teljesen érthető egyébként a szervezők gépcserélési szándéka. Hiszen az a gamer PC, amin BOT-ozni is 98 FPS-sel lehet, ne is gondoljunk bele mit csinál egy füstös Mirage A kör alatt…

A cikk megírása kapcsán felkerestük a TheWarRoom helyszíni szervezéssel megbízott alvállalkozói stábjának több tagját is, akik végül nem kívánták kommentálni az eseményeket.

Ezt tiszteletben tartva mi is csak annyit mondunk tehát: No Comment!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva