Counter Strike

“Én vagyok az új irányító, még nem tudjuk meddig.” – végre megszólalt NiKo is


A FaZe játéka botrányosan indult a Majoron, de a végére beindult az európai All Star csapat. A fordulatot az IGL csere hozta el.

Tény és való, hogy a FaZe csalódást keltően indított a Majoron, 0:2-vel kezdték a csoportkört. És az is tény, hogy azért nem volt irreálisan nehéz sorsolásuk. Egyedül a Na’Vi elleni meccsen elszenvedett vereség fér bele az “érthető kategóriába”. Ne értsetek félre, a BIG ellen is ki lehet kapni, hiszen jó csapatuk van, de nem 16:5-re könyörgöm…

0:2 után viszont felálltak a padlóról, bedaráltak mindenkit aki szembe jött, és legendává váltak.

Hogy mi lehetett a feltámadás titka, arról eddig csak pletykák keringtek a profik között. Nagyon úgy tűnt, NiKo irányítja a csapatot 0:2 óta, karrigan pedig alig szólal meg a meccseken. A forgatástól kezdve már minden szóba került, és az sem segített, amikor rain csak annyit nyilatkozott a csapaton belüli IGL kérdésről: “no comment”.

NiKo azonban most tiszta vizet öntött a pohárba, egy HLTV-s interjúban beszélt először nyíltan a dologról:

“Igen, valóban lecseréltük az irányítónkat csapaton belül. 0:2 után, vagyis a mousesports elleni meccstől kezdve én irányítom a csapatot.”

NiKo szerint az okok egyszerűek. Tisztán látszott, hogy karrigan hívásai nem működnek, elengedhetetlen volt a változás a csapatnak.

“Kellett egy friss szemlélet, hogy egy kis önbizalmat építsünk magunkra 0:2 után. Beragadtunk a rajtnál, a srácoknak újra el kellett kezdeniük hinni valamiben. Szerintem ez volt a továbbjutásunk kulcsa. Csak eszükbe kellett juttatni, mi is a csapat igazi stílusa. Ahogy az elején játszottunk, az vállalhatatlan volt, azok nem is mi voltunk. És nagyon örülök neki, hogy a srácok végül újra magukra találtak a játékban.”

A bosnyák szupersztár azt is elárulta, még nem tudják pontosan, meddig tart ez az állapot.

“Irányítani vélhetően csak ezen az eseményen fogok majd, vagy talán még New Yorkban is. Nem tudom 100%-ra megmondani, hogy nem leszek a jövőben újra irányító, de egyelőre most nincs tervben.”

Ezzel a válasszal NiKo meg is erősíti, és meg is cáfolja egyszerre a pletykákat. Hiszen ha csak mostanra vette át az irányítást, akkor ez jelentheti azt is, hogy karrigan pozíciója stabil. De jelentheti azt is, hogy jön egy új irányító, így rá csak most van szükség beugró IGL-ként.

Továbbá az interjú végén nem is ad egyértelmű választ arra, hogy tényleg csak ideiglenes-e az ő irányítása. Nyitva hagyta a lehetőségét, hogy ő maradjon a FaZe IGL-e.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva