Fortnite

Érkezik a Port-a-Fortress! – De mégis mi a francnak?!


Az Epic Games kezd átdőlni a ló túloldalára.

Mire ez a cikk kikerül az oldalra már szinte biztos, hogy a legtöbb Fortnite játékos hallott a nemrég bejelentett legújabb használati tárgyról, ami az ötödik szezon utolsó tartalomfrissítésével fog érkezni: a Port-a-Fortress-ről.

 

Legendary Port-A-Fort from r/FortNiteBR

A fentebb látható Reddit poszt egyébként előbb jelent meg a fórumon, minthogy az Epic Games bejelentette volna a megjelenést, természetesen azóta már hivatalossá vált a Port-a-Fort Legendary kiadásának, a Fortress-nek az érkezése. A fenti videóban láthatjuk hogyan fog kinézni az új tárgy adta bázis, a látványtól szinte biztosan mindenki belemélyesztette a körmét a székének karfájába, annyira várja már a tárgy megjelenését.

Port-a-Fort – Epic Games

Vagy mégsem?

Én személy szerint biztosan nem, s talán ez az a pont, amikor úgy gondolom, hogy az Epic Games kezdi elveszíteni a kontrollt. Kialakult egy rendszer, ami hozzászoktatta a játékosokat ahhoz, hogy a Fortnite: Battle Royale minden héten kap valami újdonságot. Hogy az egy új fegyver, vagy használati tárgy, az teljesen mindegy, de az biztos, hogy menetrend szerint érkezik. Ez a rendszer akkor működne jól, ha tényleg igényelné a játék a folyamatos bővítéseket, de ha már csak azért érkezik újdonság, hogy valamit újnak lehessen titulálni, nos akkor kezdődnek a komoly gondok.

A Port-a-Fortress ilyen. Hiánypótló? Nem. Hasznos? Közel sem. Kreatív? A legkevésbé sem! Már maga a Port-a-Fort is egy vitatott tárgy volt megjelenésekor, sokan úgy gondolták, hogy ezzel csak könnyebbé válik a játék, az építésképtelen játékosoknak nem kell megtanulniuk építkezni, hiszen elég lesz egy gombot megnyomni és egy pillanat alatt, alapanyag használat nélkül kapnak egy fém tornyot, amiből játszi könnyedséggel gyalulhatnak le bárkit. S amellett, hogy ez mind a mai napig így néz ki gyakorlatban, a Port-a-Fort ritka előfordulásának köszönhetően nem lehet folyamatosan kihasználni a tárgy adta előnyöket. Jópofa tárgy lett végül, kialakult egy csoport amely kedveli, kialakult egy olyan, ami inkább elkerüli, megtalálta az egyensúlyt az Epic Games.

Epic Games

Majd most fogta magát és derékba törte az egészet!

Senki, egészen biztos vagyok, hogy SENKI sem kérte, hogy érkezzen egy zseb Taj Mahal a játékba. A lehető legindokolatlanabb bővítése fog érkezni a héten a Fortnite-nak, ami szinte biztos, hogy csak frusztrációt fog okozni a legtöbb felhasználónak. Gondoljunk csak bele, senki sem fog egy Port-a-Fortress-szel a zsebében rohangálni, hiszen lehet ez akár egy hat szintes hotel medencével, akkor sem fog annyit érni, mint mondjuk két Shield Potion, a tárhelyünk pedig meglehetősen véges. Nyakamba a bökőt, hogy csak úgy szét lesznek dobálva ezek a bázisok, mert effektíven senki sem akar majd foglalkozni velük.

A Fortnite sokkal gyorsabb annál jelenleg, minthogy egy fémvárban ücsörögjünk, az igazán jó játékosokat úgysem fogja megállítani egy ilyen építmény abban, hogy levadásszanak minket. Ha pedig igazán jó játékosok vagyunk, nincs szükségünk egy ilyen instant építményhez ahhoz, hogy eltegyük ellenfeleinket láb alól.

Port-a-Fortress – Epic Games

Verdikt

Ha a Port-a-Fortress volt az Epic Games legjobb ötlete arra, hogy a játékot újdonsággal tömje meg, akkor véleményem szerint eljutottunk arra a pontra, hogy nincs értelme a heti rendszerességgel érkező új tartalmaknak. Ezek a “csak azért is” bővítmények csak a spagetti kódot kuszálják jobban össze, ami hosszútávon újabb idegesítő bugokhoz vezetnek. Ideje lenne elkezdeni a tisztogatást és egy ideig talán még tovább csökkenteni a lehetőségeket, hogy utána újból legyen értelme a bővítéseknek. Mert jelenleg csak gyűlik, csak gyűlik az új tartalmak listája, s valószínűleg három ujjunkon meg tudjuk számolni, hogy mennyi volt ezek közül értelmes és hiánypótló.

Köszönjük a Port-a-Fortress-t, de semmi szükségünk nem volt rá!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva