Fortnite

Nincs több Fall Damage! Bármilyen esést túlélhetünk a Grappler segítségévelFluffyox kísérlete sikerrel járt, egyre erősebb tárgy lesz a Grappler. Aki ezt megtanulja, egy életre elbúcsúzhat a fall damage-től.

Fluffyox felfedezése a Grappler és a Fall Damage kapcsolatáról alapjaiban formálhatja át a metát. Nem csak teljesen új, előre begyakorolható stratégiai elemet biztosít, de felértékeli a Grapplert is.

A fenti videóban ugyanis látható, ha kell időben és a kellő helyen használjuk, a Grappler megment minket bármilyen zuhanásból származó sebzéstől.

Fluffyox azonban nem elégedett meg ennyivel. A streamer addig gyakorolt, míg meg nem találta a biztonságos receptet a dologhoz. Milyen magasan kell lennünk a grappling pillanatában, hova célozzunk, milyen magasról ugorhatunk le… Egyszóval mindent IS kiszámolt.

Card

Playground módban hamar végzett a dologgal, az alábbi eredményekre jutott az önjelölt Fortnite matematikus:

  • A Grapplerrel elérhető maximális távolság 7,2 egység függőlegesen, és 6,2 vízszintesen, de a zuhanási sebesség miatt ezeknél jóval kevesebb helyünk lesz.
  • A vízszintes célzáshoz képest lefelé 45°-os szögbe érdemes tartani a Grappler célkeresztjét esés közben.
  • Bármilyen magasságból esünk, a sebesség nem lehet nagyobb annál, hogy 3,5-4,5 egység magasságból ne legyen időnk ellőni a Grapplerrel.
  • Vízszintesen szintén 3,5-4,5 egység közé essen a célzott távolság, a 45°-os szöggel az még bőven elérhető távolság ilyen magasságból.
  • Előre célozzunk és előbb lőjünk, hiszen mire a Grappler elér 3,5-4,5 egység távolságra, mi még bőven zuhanunk. Az sem baj, ha itt még piros X-et mutat a célkereszt, mert a zuhanás miatt be fogunk esni a maximális távolságon belülre, mire a Grappler célba ér.

Ha ezeket betartjuk, bármilyen magasból történő esést túlélhetünk Fall Damage nélkül.

TL;DR: 3,5-4,5 egység magasságból és ugyanilyen messzire célozzunk, 45°-os szögben lefelé, prefire technikával.

Kellemes gyakorlás mindenkinek, higgyétek el, megéri!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva