Counter Strike

Smooya vagy Twist lehet a mousesports új AWP-se Oskar helyett


A Major ugyan még véget sem ért, a kiesett csapatok már most mozgolódni kezdtek. A 0:3-al végző mouz például új AWP-s után nézne.

A Majorok utáni időszak mindig izgalmas heteket hoz a CS:GO rajongóknak, ilyenkor szó szerint senki sincs biztonságban. Vegyük csak a legutóbbi Majort, az ELEAGUE Boston 2018-at. Az ottani Top16-os mezőnyből csupán 4 csapat maradt csere nélkül fél év alatt. Még a győztes Cloud9-ból is elment két ember, de cserélt a Legendáig jutó SK, mousesports, G2, és a fnatic is.

Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy ha azt mondjuk, tényleg bármelyik csapat cserélhet.

Hivatalos cserét eddig csupán a Virtus.pro és a Gambit jelentettek be. Byali már a Major előtt kinyilvánította, hogy a torna után lelép, egyelőre ő maga sem tudja, hol folytatná szívesen. Még az a lehetőség is felmerült, hogy felhagy a profi CS:GO-val. A Gambit sztorija ellenben egészen friss, HObbit átigazolási listára került, vélhetően saját kérésére. Kezdhetik dörzsölni a tenyerüket a CIS csapatok!

Persze a hivatalos bejelentések mellett pletyka is van bőven. A mindig jól értesült DeKay ezúttal az európai AWP-sekről hozott pár friss hírt.

A Major előtt a BIG eldöntötte, a smooya helyett új AWP-s kell a csapatba. Azóta azonban nagyot fordult a világ, a brit AWP-s olyan jól teljesít, hogy a csapat mostanra már megtartaná, de ő meg inkább lelépne egy jobb ötösbe. A döntés tehát inkább smooya kezében van, aki jelenleg nem boldog a csapatban és az ottani környezettel sincs kibékülve. DeKay szerint ha befut egy nagyobb csapat ajánlata, smooya már csomagol is.

És hogy ki lehet az a nagyobb csapat? Például a mousesports, akik úgy tűnik elégedetlenek Oskar teljesítményével és új AWP-s után néznének. Már a Major előtt, a szereplésüktől függetlenül szó volt róla, hogy csere lesz a csapatban, de így hogy 0:3-al végeztek, szinte fixen. A felmerülő nevek között persze nem csak smooya szerepel, hanem a már említett byali is itt köthet ki akár. Illetve van egy harmadik név is a kalapban, méghozzá a svéd Twist. A tehetséges fiatal AWP-s valahogy ösztönösen kerüli a nagy csapatokat, többször nemet mondott már a NIP-nek is. Most azonban a Red Reserve kispadra ültette, ami a Major környékén egyet jelent a közelgő távozással.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva