Counter Strike

“Ugyanaz, mint TACO és az SK esete” – Nemzetközi visszhangok DeadFox kirohanása után


A HellRaisers magyar játékosának nyílt levelét rengetegen véleményezték a Redditen, egyértelműen DeadFox mögé állt a közösség.

Magyarország első, és eddigi egyetlen CS:GO Major Legendája nemrég nyílt levelet intézett magyar rajongóihoz. Saját oldalán, magyar nyelven. Az üzenet lényege a haterek elhallgattatása volt, saját szerepének magyarázata mellett. Nem kímélte a kritikusokat, de valahogy meg tudjuk érteni.

A poszt természetesen a külföldi fórumokat is bejárta, ahol a nemzetközi közösség is véleményt formálhatott DeadFox teljesítményéről, és magáról a kirohanásról.

Card

“Feladta a csapaton belüli szerepét, hogy egy teljesen más poszton játsszon, és a többiek kerülhessenek a reflektorfénybe, válaszként pedig a nyilvánosság ellened fordul. A szabad véleménynyilvánítással az a baj, hogy ha valamit elég sokan mondanak, mindegy hogy az igaz vagy sem, hatással lesz rád. Minden tisztelet azoknak a játékosoknak, mint DeadFox, Olofmeister, vagy bárki más, aki feláldozza egóját a csapat érdekében”

Bőven van igazság benne, hiszen emlékezzünk csak, hogy kezdte DeadFox a HellRaisers-ben? Main AWP-s kellett a csapatnak, ő pedig bevállalta. És nem is volt benne rossz! Minden interjúban elmondta, hogy nem is igazán szeret AWP-zni, de erre volt szüksége a csapatnak, így elvégezte a rá szabott feladatot. És bizony eljutottak a Major csoportkörig! Most amikor van egy nála bőven jobb AWP-s, és neki más szerep jut, azt is elfogadja. És nem kérdez, csinálja ami a legjobb a csapatnak, a közös sikerek érdekében.

Card

“Ugyanaz a szitu, mint TACO és az SK esetében. Rengetegen támadták, hogy rosszak a statjai, pedig fogalmuk sem volt róla, mennyit dolgozott és és milyen hasznos építőeleme volt a csapatnak. Nézzétek meg a Liquidet, milyen sokra jutottak, mióta TACO csatlakozott hozzájuk, ő az egyik legjobb csapattárs, akit csak kívánhatsz magadnak. Elsőként megy be bárhova, nem érdeklik a statok, emiatt tündökölhetett coldzera is annyira. De az emberek 99%-a csak coldzera érdemeit ismerte el, ahelyett hogy egészében vizsgálták volna a helyzetet. Hiszen akkor elismerték volna azt is, aki mindezt lehetővé tette coldzera számára.”

Tökéletes hasonlat, TACO esete a klasszikus support-csapda szindróma. Gyenge statok, amit lehet támadni, de valójában rendkívül hasznos játék a pályán. Olyannyira hogy a társadat aki veled mozog, zsinórban kétszer is a világ legjobb játékosának választják. TACO jó infókkal, hasznos gránátokkal, és biztonságot nyújtó fedezéssel lehetővé tette coldzerának a szabad játékot. Mióta elment, coldzera sem találja önmagát, TACO viszont a Liquidet is magasra repítette. Egyelőre például veretlenek a Majoron, a mibr éppen hogy továbbjutott.

Card

“Pont ugyanaz a hülyeség, mint a mouz és STYKO esete. Nézz rájuk most, mire mentek nélküle. Az emberek sose tanulnak mások hibájából.”

Szintén jó példa, STYKO-val a mousesports LAN-okat nyert, a világranglista második helyén ültek. Lecserélték egy fragek szempontjából jobbnak tűnő játékosra, amivel elküldték az egyedüli igazi supportot a csapatból. A Majoron végül 0:3-al ki is estek.

Card

“Jhonta egy nemrég készült interjúban elmesélte, DeadFox elég lusta volt az utolsó bootcamp előtti időszakban. A bootcamp alatt ezért ANGE1 és Jhonta leültek vele beszélni, egyéni teljesítménye kapcsán. Ezután DeadFox még jobban elkezdett rágyúrni az aimra. Ha megnézitek a hosszabbításos Major meccsek POV demóit, tisztán látszik mennyire higgadt és okos játékos. DeadFox nélkül szinte biztos, hogy elment volna az OpTic elleni hosszabbításos meccs. Akik kritizálják, azok nem értik a rá szabott feladatot, és nem látják az utóbbi hónapok fejlődését.”

Ez a sztori rávilágított, hogy ha DeadFox hozzáállásával és teljesítményével volt is bármi gond, azt megbeszélték a legutóbbi bootcamp alatt. Mivel a csapat azóta egyre jobb, most lettek Major legendák, vélhetően az irányító és az edző is elégedett teljesítményével és egyéni fejlődésével.

Card

“Ne feledjük el, DeadFox ezt csak a toxic magyar közösségnek címezte, nem a külföldi rajongóknak. Nem hiszem hogy baja lenne a jogos kritikával, csupán az indokolatlan sárdobálással.”

Ez is fontos szempont, hiszen DeadFox tényleg direkt magyarul, a magyar rajongóknak címezte üzenetét. Aki pedig ismeri a hazai CS:GO rajongók kritikus oldalát az tudja, néha tényleg elég nehéz szót érteni velük. Néha nem árt rendet tenni a fejekben.

Card

“Hasznos lenne szellemi állapotuk és játékon belüli teljesítményük szempontjából, ha a profik távol maradnának a közösségi médiától. Tegyék ki a szponzorok posztjait, meccs után írják be hogy GG és kész, lépjenek is le.”

Van benne igazság, de ahogy fentebb is írtuk, néha nem árt felszólalni saját vagy mások védelmében. Főleg akkor, ha igaza van az embernek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva