Counter Strike

Több angol, mint svéd? Több magyar, mint francia vagy lengyel? Teljes káosz a Major Legendák között


Az eddigi 13 Major alatt egyszer sem fordult elő, hogy a lengyelek hiányozzanak. De ennyi kanadai se volt még a Top8-ban, az is biztos.

A CS:GO eddigi több éves hagyományai után mostanra szép lassan kezdtek kirajzolódni a legerősebb nemzetek körvonalai. A svédek számos rekordot és Major győzelmet szállítottak országuknak, de többször felértek a Major csúcsára a franciák is. A mostani Majoron azonban ezek az országok hirtelen úgy eltűntek, mintha sosem CS:GO-ztak volna az ottaniak.

A Major Legendáig jutó 1 svéd, 0 lengyel és 0 francia játékos teljesen érthetetlen.

  • Dánia és az USA győzelme nem meglepő, utánuk az ukránok és a brazilok is megszokottnak mondhatóak.
  • Jönnek viszont a kanadai játékosok, akik közül eddig egy-két player emelkedett csak ki, most azonban majdnem egy egész csapatnyi.
  • Újoncok is vannak persze: jordán, angol vagy éppen török Legenda ritkán fordul meg a Majoron.

Az oroszok, svédek és franciák viszont durván visszaestek. Januárban orosz játékosból 6, svédból szintén 6, franciából pedig 4 rohangált a pályán. Az akkori összesen 16 játékos mostanra 3 maradt.

Ez a statisztika is azt mutatja, az egy nemzetiségű csapatoknak lehet, hogy leáldozóban van. A jövő a stílusok és nemzetiségek mixelésének kedvez. A mostani Major Legendák közül egyedül az Astralis mondhatja el magáról, hogy mind az öten ugyanabból az országból származnak.

Emellett három olyan Legendás csapat van, ahol két különböző nemzetiségből áll a csapat (mibr, Na’Vi, BIG). Két olyan együttes, ahol három ország játékosai fogtak össze (Team Liquid, copLexity). Illetve egy-egy olyan csapat is bejutott a Legendák közé ahol négy (HellRaisers) vagy éppen öt (FaZe) különböző nemzetiség talált egymásra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva