Fortnite

Halálos fenyegetés egy Victory Royale miatt? Letartóztatták a 45 éves férfit


Vannak, akik sajnos túl komolyan veszik a játékot.

A Long Islanden élő 45 éves Michael Alipertit a napokban letartóztatták, miután azzal fenyegetett egy 11 éves kisfiút, hogy elveszi az életét, mindezt pusztán csak azért, mert a kisfiú legyőzte őt Fortnite-ban.

A hatóság szerint, miután Alipertit a fiú eliminálta a játékban, a férfi fenyegetőző üzeneteket és hangüzeneteket kezdett küldözgetni Xboxon keresztül. Többnyire azzal fenyegette a kis srácot, hogy lelövi azért, amit tett, nagy valószínűséggel a szintén Long Islanden található iskolájában. Nincs az a helyzet, amiben egy ilyen üzenetsorozatot el kéne bagatellizálni, főleg akkor, ha ismerjük mi folyik mostanában az Egyesült Államokban iskolai lövöldözések terén.

A 45 éves Michael Aliperti – Forrás: Supplied

Aliperti viselkedését jelentették, ez alapján a rendőrök visszakövethették lakásának címét, ahol végül szeptember 18-án bilincset is raktak a kezére.

Testi sértéssel való fenyegetés és egy gyermek veszélyeztetésének vádjában indult ellene eljárás.

A vádlott ügyvédje, Andrew Karpf szerint védence egy nagyon nehéz időszakon megy keresztül, nemrégiben vált el feleségétől, ez okozhatta a hatalmas stresszt, aminek hatása alatt eljutott arra az idegállapoti szintre, aminek végén a gyermeket megfenyegette.

A Fortnite hihetetlen sikerének köszönhetően a játék több generációkon át vált populárissá, ezért is tud megtörténni a feljebb taglalt helyzet. Sajnálatos módon az ilyen jellegű szűrésre nincs sok esély, ezért a fiatalabb játékosok konstans ki vannak téve ilyen veszélynek.

Epic Games

A játékokat soha, semmilyen körülmények között sem szabad ennyire komolyan venni, még akkor sem ha esportoló az illető. Egy ember élete mindig is fontosabb lesz egy olyan dolognál, amit egy pillanat alatt gyakorlatilag újrapróbálhatunk.

Ha bárminemű hasonló szituációba keveredtél, semmiképp se hunyj szemet felette, azonnal jelezd ezt szüleidnek, valamint hivatalosan jelentsd az adott platformon is az illetőt. Az élet nem játék, fenyegetőzni annak elvételével meg egyenesen bűncselekmény!

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva