Hearthstone

Tipp a heti ajándék pakk elé: érdemes félretenni a Classic csomagokat


Októberben kisebb eséllyel bonthattok duplikációt, mint most.

A Blizzard tegnap este jelentette be, hogy októberben négy új lappal bővül a Classic lapkészlet, ezeket azonban természetesen nem kapjuk meg automatikusan, hanem ugyanúgy ki kell majd bontani vagy le kell gyártani őket dustból, mint az összes többi kártyát.

A négy új lap közül egyik sem tűnik egyelőre olyannak, ami rögvest be fog kerülni valamelyik deckbe, ugyanakkor mindenki arra törekszik, hogy a lehető legteljesebb legyen a gyűjteménye – elvégre soha nem lehet tudni, hogy egy kártya mikor jön majd jól, pláne ha az “örökzöld” Classic szettről van szó. Márpedig ha egy lap beszerzéséről van szó, akkor a bontással mindig jobban járunk, mint a craftolással, éppen ezért

érdemes lehet félretenni a frissen szerzett Classic pakkokat addig, amíg be nem kerülnek ezek a lapok a játékba.

Igen, például azt a csomagot, amit a Tavern Brawlért kapunk majd.

A Classic common lapok többsége bizonyára sokatoknak megvan már, így a duplikációk helyett mindképpen hasznosabb kinyitni az új kártyákat. Előbbiekért ugyebár mindössze 5 dust jár, míg egy hiányzó common lap alternatívakötsége 40 dust (ennyiért tudjuk legyártani) – ez is jól mutatja, hogy mennyivel jobban megéri pakkból kibontani a common lapokat, mint lecraftolni, hiszen pár tucat csomagból általában mindig összejön a teljes készlet.

A “pakkfélretevős” stratégia mellett szól az is, hogy a 4 új lap közül 3 common, vagyis egészen jók az esélyek a kibontásukra – átlagosan nagyjából minden nyolcadik pakkban lesz egy a fenti kártyák közül.

Fontos, hogy a leírt tanács inkább azoknak szól, akiknek már megvan a lapok nagy része a Classic szettből. Akiknek még komolyabb hiányuk van, azok nyugodtan bontsanak rögtön: számukra többet ér az azonnali haszon, pláne annak tükrében, hogy – ahogy azt már írtuk – az új lapok nem túl erősek, így amíg nem jelennek meg, addig nagyobb az esélye annak is, hogy valamelyik gyakran használt kártyát nyitjuk ezek helyett. Döntsön mindenki gyűjteményének és szimpátiájának megfelelően!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva