Fortnite

Struktúrákon keresztül is építhetünk – Elterjedőben a “Snaking”


A szemfüles játékosok mindig találnak egy módot arra, hogy előnyt szerezzenek a különböző játékhibákból.

Elterjedőben egy építő exploit, ami lehetővé teszi azt, hogy meglőhetetlenek legyünk mozgás közben, ezt két nagyobb név, Tfue és NickEh30 is bemutatta már egy-egy videóban.

Azért is olyan elterjedt ez az exploit, mert jelenleg bármilyen nyersanyaggal működik, használhatunk fát, téglát, vagy fémet, bármelyikkel éppen ugyan olyan jól működik. Legutóbb, amikor egy fal exploitról írtunk, akkor ki kellett emeljük, hogy kizárólag a tégla építményekkel működik, ez most még jobb annál.

Azt nem tudni, hogy az Epic Games így tervezte-e eredetileg, vagy tényleg egy rendszerhibáról van szó, de az biztos, hogy a lehető legtöbb struktúrafajtával működik, még a piramisokkal is.

Azért is van benne a pakliban, hogy egy betervezett játékmechanika, mert a “Snaking’, vagyis “kígyózás”, már több, mint egy hónapja a játék része, s a kiadó még nem tett semmit annak érdekében, hogy elgáncsolja mindezt. Ezt maga Tfue erősítette meg egyik streamjében, amiben röviden be is mutatta, hogy gyakorlatban hogyan néz ki egy “Snaking”.

A Snaking a legbiztonságosabb, s sajnos egyben az egyik legnehezebb építőmechanika jelenleg a játékban. Hihetetlenül egyszerűen fel lehet húzni egy tornyot anélkül, hogy eltaláljanak minket egy high groundról, viszont ehhez tényleg a mestereinek kell lennünk az editeknek.

NickEh30 egy hosszabb bemutató videót is készített a Snakingról, amiben elmondta, hogy a piramis elem az egyik legjobb a vertikális mozgáshoz, ugyanis azon keresztül könnyedén át lehet építeni, a padló elemen viszont nem. Az igazán koordinált, gyors kezű építészek imádni fogják ezt a toronyépítő módszert.

Alapvetően annyi a dolgunk, hogy magunk köré rántunk falakat, aztán pedig alánk és fölénk egy piramis elemet helyezünk. Az alattunk lévő piramisból rámpát készítünk, azon egy pár centit előrébb mozogva a felettünk lévő piramis köré szintén falakat húzunk a struktúrán keresztül. Ekkor felfutunk a rámpánk tetejére, az új falak tetejére biggyesztünk egy piramist, majd mikor a fejünk fölött lévő piramisból szintén rámpát készítünk, koordináltan egy szinttel feljebb ugrunk. Így lehet a legbiztonságosabban felfelé haladni, ezzel elzárva magunktól a fentről érkező golyózáportól.

A feljebb megtekinthető bemutató videónak csak az első néhány perce szól a vertikális “Snaking”-ről, a továbbiakban igazán hasznos tippeket és trükköket hallhatunk, vagy leshetünk el a streamertől. Az angolul értő, fejlődni vágyó olvasóknak feltétlenül ajánljuk!

Borítókép: Dexerto

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva