Hearthstone

#1 Legend 5000 dustból: még mindig a Tempo Mage az egyik legjobb olcsó deck


Monsanto az alábbi listával remekelt nemrég High Legendben.

A legerősebb deckek között ritkán tartják számon, ugyanakkor most már nagyon régóta folyamatosan ott van az 5-10 legnépszerűbb pakli között a Tempo Mage, ami emiatt megkerülhetetlen tényező, ha Hearthstone metáról van szó. Már csak azért is, mert ez a deck azon kevesek egyike, melyek érezhetően erősödtek a The Boomsday Project megjelenésével.

A profi játékosokat némileg ritkábban látjuk forgatni ezt a decket, talán részben amiatt is, mert a legtöbb meccs nagyon hasonlóan alakul, hosszú távon könnyen unalomba tud fulladni vele a játék – cserébe kiemelkedő winrate sem párosul hozzá. Az ismert kanadai Hearthstone-os, Monsanto azonban most futott vele egy elég jó szériát High Legendben (14-1), aminek egy #1 Legend helyezés lett a jutalma. Íme a lista:

AAECAf0EBHGi0wL77ALu9gINuwKVA6sEtATmBJYF7AWWBsHBApjEAo/TApX/Arn/AgA=

Mint említettük, a The Boomsday Project egyértelműen segített a paklin – legalábbis kevés olyan decket találunk a mostani metában, amiben 5 slotot is elvisznek az új lapok. A Cosmic Anomaly még éppen elfogadható áron és statok mellett biztosítja az igen durva extra damage-t a sok sebző spell mellé, ami mellett a szintén új Shooting Star létjogosultsága is erősen megnő. A legütősebb új kártya viszont a Stargazer Luna, ami elképesztő mód be tudja pörgetni a paklit – különösen akkor, ha egy-két Sorcerer’s Apprentice is oda tud keveredni mellé a boardon.

Hogy a Lunában rejlő potenciál a maximális legyen, ezért nyilván a drágább lapokból kellett lecsípni. Ez jelen esetben a 3 manás spelleket jelenti: a Secret-csomag most például csak 2 Explosive Runes-ból és 1 Counterspellből áll a legtöbb deckben, mint ahogy a Cinderstormból is már csak 1 található a Monstanto-féle változatban. Ami pedig a lényeket illeti, mindenképpen meg kell említeni az Amani Berserkert, amely számára abszolút ideális a mostani meta – a legtöbb pakli ellen szinte fixen lap- vagy komoly HP-előnyt generál a statjainak és a képességének hála, ha ki tudjuk tenni a második körben.

Óriási előnye a fenti decknek, hogy nagyon olcsó, már ha az aktuális trendekből indulunk ki – 5000 dust alatt alig találni ennyire életképes paklit. Ráadásul ezt is a két Legendary (Luna és az Aluneth) húzza fel, rajtuk kívül ugyanis mindössze 2 Epic és 6 Rare van a pakliban, a többi mind Common és Basic kártya. Emiatt a pakli kapcsán rengetegszer elhangzott örök igazság most is megállja a helyét: kezdőbb, szerényebb gyújteménnyel rendelkező játékosok számára abszolút ideális “haladó” jellegű deck. Próbálkozzatok vele bátran!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva