Fortnite

RIP Fortnite? – Ezért kezdhet el aggódni az Epic a COD Blackout miatt


Az Epic egészen biztosan nem fog profitálni a Blackout megjelenéséből.

Korábban írtunk róla több ízben, hogy a COD Blackout jó néhány dologban nagyon erős volt annak ellenére, hogy csupán béta állapotban van a játék. Azok, akik a PUBG játékmenetét várták tőle, eléggé csalódtak, viszont akik pörgős játékot akartak és a lehető legtöbb játékidőt a csatákkal szerették volna tölteni, azoknak nagyon bejött. Tehát kimondottan ideális játék leshet azoknak a Fortnite játékosoknak, akik nem igazán szeretnek építeni, de harcolni annál jobban.

Mindkét játékban egy egész nagy terület áll a rendelkezésünkre (4 km2vs 5,5 km2) emellett pedig óriási fegyverarzenállal gyilkolhatjuk le egymást, bármelyik játékot is választjuk. Ami nagyon hasonlít az pedig a játék sebessége, gyakorlatilag végigzúzhatunk úgy egy mérkőzést, hogy végig színtiszta akcióban lesz részünk.

Nem úgy volt, hogy a PUBG ellenfele lesz inkább az új COD?

Ez sosem volt kőbe vésve, hiszen a battle royale műfaja elég tág. Első látásra tényleg inkább a PUBG-re hajaz, ám a játékmechanika már sokkal inkább a Fortnite-ot idézi. Ott van még a Battlefield V, ami valószínűleg inkább realisztikusra veszi majd a figurát, a Call of Duty sorozat pedig mindig is híres volt arról, hogy képes elrugaszkodni a valóságtól, csak úgy, mint a Fortnite. Ráadásul a PUBG-vel ellentétben a COD nem az Epic motorját fogja használni, így egyáltalán nem fognak profitálni abból, ha befut a Blackout.

Mi van a platformokkal?

Itt azért van előnye a Fortnite-nak rendesen, hiszen jelenleg a Fortnite cross platform, viszont a COD Blackout nem lesz az, ennek ellenére elérhető lesz PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is. Szóval aki ki akarja próbálni ezta pörgős akciójátékot, az ugyan úgy megteheti a maga kedvenc platformján.

Ne vicceljünk már, a COD-ért fizetni kell!

Egyes pletykák szerint van némi esély arra, hogy a Blackout is ingyenes lesz a későbbiekben, csak úgy, mint a Fortnite Battle Royale módja, hiszen a freemium modell az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált. Jelen állás szerint nincs külön megvásárolható Blackout, hiszen ez a Black Ops 4 része lesz, ha viszont meglépné ezt a lépést az Activision, akkor sokkal komolyabb konkurense lehetne a Fortnite-nak.

Na de az fps?

A kevésbé izmos gépeken is nagyszerűen fut mindkét játék. A COD a legutóbb 90-re fixálta az fps-t, így nem igazán jött ki a konfigurációk közötti különbség, viszont a játékosok dicsérték, hogy milyen jól fut.

Leáldozóban a Fortnite?

Azért közel sem így van. Az viszont biztos, hogy a legutóbbi jelentések szerint az aranykorán már túl van a játék és innentől kezdve egyre kevesebben fognak játszani vele, ha csak nem sikerül valami olyan újdonságot hozni, amivel ismét a régi lesz a hype, de erre sajnos egyre kevesebb esély van. Ugyan az a pálya, persze folytonos újításokkal, de azért a pálya előbb-utóbb megunják a játékosok ha több száz órát pakoltak bele, ezért is jön pont jókor a Blackout, ami pont annyi újdonságot kínál, amennyire szükségük van a Fortnite-ot megunt játékosoknak.

Várjuk ki a végét. Az biztos, hogy az ingyenességgel nagyon nehéz küzdeni, meglátjuk, hogy mire hajlandóak a Call of Duty alkotói a siker érdekében. De azért az Epic helyében sem lennénk, hiszen tisztán látszik, hogy az ő játékosaikra pályáznak a Blackouttal.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva