Hearthstone

Ritka, de erős deckre vágysz? Íme 5 pakli, amivel érdemes próbálkozni


A statisztikák alapján ezek most a legjobb off-meta paklik.

A játékosok többsége általában a népszerű paklikat szokta netdeckelni, aki azonban valami egyedibbre vágyik, annak nehezebb dolga van, hiszen nehéz olyan paklit találni, amivel kevesen játszanak, ugyanakkor mégis jól lehet vele teljesíteni. Szerencsére azonban a statisztikák segítenek: a HSReplay megosztott velünk öt listát, melyek a mostani metában egyáltalán nem gyakoriak, mégis jó győzelmi aránnyal büszkélkedhetnek.

(A győzelmi arányok a szeptember 18. és 24. közötti időszakból származnak az egész laddert figyelembe véve. Csak olyan paklikat vizsgáltak, amiknek a használati aránya 1% alatt volt.)

Kép: HSReplay

Murloc Paladin (57.3%)

A Paladin jelenleg a Priest mellett a legkevesebbet használt class a játékban, ami olyan szempontból mindenképpen meglepő, hogy winrate-ben egyáltalán nem áll rosszul. Az Odd Paladin továbbra is korrektül teljesít, a nem is olyan rég még szupernépszerű Murloc Paladin pedig hiába alakult át jelentősen az elmúlt egy évben, úgy tűnik, még mindig erős számokat tud hozni.

Murloc Paladin
AAECAZ8FBsUD8gWvB7nBAoPHAtHhAgzbA6cFpwixCLPBAp3CArHCArjHAuPLAvjSAtblAt6CAwA=

Midrange Hunter (55.2%)

Ha olcsó, de erős ladder pakliról van szó, akkor bizony még mindig a jó öreg Midrange Hunter a legjobb választás azoknak, akiknek még viszonylag szűkös a lapkészletük. Már csak azért is, mert a deck nem ismer elveszett matchupot: a Beast-szinergiáknak hála a gyors lerohanásra ugyanúgy megvan az esély, mint a kontrollok lassú felőrlésére, köszönhető a Deathstalker Rexxarnak.

Midrange Hunter
AAECAR8ChtMCgPMCDqgCtQO7BesHlwjbCe0JgQr+DI7DAtfNAt3SAuHjAovlAgA=

Deathrattle Rogue (54.2%)

A Necrium Blade és a Necrium Vial érdekes új utat nyitott meg a Rogue számára, melyek segítségével elég durva dolgokat tud kihozni a Devilsaur Egg – Carnivorous Cube vonalból. A ritka, de hatékony kombókra építő pakliknak óriási pozitívuma, hogy sok ellenfél nem feltétlenül van képben olyan tekintetben, hogy mire kell számítani, ami mondani sem kell, további extra előnyt biztosít számunkra.

Deathrattle Rogue
AAECAaIHBK8Ez+ECy+wCoIADDbQBjALNA6vCAuvCAuXRAovhAtvjArT2AuL4At76Auz8AtGBAwA=

Cube Warlock (53.3%)

A Cube Warlockot sok mindenkinek nem kell bemutatni, hiszen pár hónapja még ott volt a legjobb és legnépszerűbb deckek között. Igazán sokat nem is változott azóta, a pakli lényege pedig pontosan ugyanaz, mind eddig (elsősorban a Doomguard “kicsalása”, majd sokszorosítása), csak éppen kevesebben játsszák. Úgy tűnik azonban, hogy a winrate-re – legalábbis jó kezekben – még mindig nem lehet panasz.

Cube Warlock
AAECAf0GBpMEycICl9MCneIC2+kCnPgCDIoB9wS2B+EH58sC8tAC+NACiNICi+EC/OUC6OcC4vgCAA==

Mecha’thun Druid (52.5%)

Végül, de nem utolsó sorban egy igazi “all-in deck” maradt, a Mecha’thun Druid ezen változata ugyanis minimálisra csökkentette a védekező lapok számát annak érdekében, hogy minél gyorsabban kipörgesse az egész paklit. Ebben leginkább a Gadgetzan Auctioneer segít, ezért is szerepelnek a deckben első pillantásra indokolatlannak tűnő (pl. Moonfire, Barkskin) olcsó spellek. Csak egy Innervate és egy Naturalize kell maradjon a kézben a játék végére a Legendary mellé, és már nyertünk is.

Mecha’thun Druid
AAECAZICApnTAvH7Ag5AX+kB/gHTA8QGpAf2B+QIktICmNICntICv/ICj/YCAA==

Sok szerencsét mindenkinek, aki próbát tesz a fenti paklik valamelyikével!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva