Counter Strike

Dead game? Régen volt már ilyen magas a CS:GO átlagos játékosszáma, mégsem örülünk


A Major körüli felhajtás és a láda droppok úgy tűnik újra meghozták az emberek kedvét egy kis játékhoz. De messze nem annyira, mint régebben.

A CS:GO játékosszáma minden Major idején megnő, ezt már bőven megszoktuk. Az emberek ingame droppokért sorban állva nézik a meccseket, mellette szurkolnak és játszanak. Vagyis az egyszerű játékosbázison túl az alkalmi drop vadászok és Major-rajongók is előkerülnek ilyenkor.

És mivel a játékon belül nézik a meccseket, a Steam statisztikák szerint ők bizony “CS:GO-znak” ilyenkor.

A FACEIT Major fél éves álomból ébresztette fel újra a CS:GO játékosokat 2018 szeptemberében. Fél éven belül ebben a hónapban mérték a legtöbb egyidejű és legtöbb átlagosan regisztrált játékost is a CS:GO-ban.

Az elmúlt fél évben először ment 300 000 fölé az átlag játékosszám, és 550 000 fölött is most először járt a csúcslétszám. Ha csak az elmúlt fél évet nézzük, minden okunk meglenne az örömre, és elégedetten hátradőlni, mondván minden rendben van a játékosok létszámával.

De ha összehasonlítjuk az egy évvel ezelőtti állapotokkal, vagy a legutóbbi Majorral, inkább csak aggodalmat érzünk.

A FACEIT Major előtt legutóbb 2018 januárjában izgulhattunk Major rendezvényen. Az akkori számok bőven rávernek a szeptemberi Major statisztikáira.

Átlagosan 380 000 játékosnál is többet regisztráltak a hónap bármely pillanatát figyelembe véve. Ez 60 000 átlagos felhasználóval több a mostani hónapnál. A rekord pedig 715 000 player volt, 125 000 emberrel is több, mint a FACEIT rekordja.

De megnézhetjük a pontosan egy évvel ezelőtti állapotot is, 2017 szeptemberét. Vegyük figyelembe azonban, hogy 2017-ben júliusi Majorunk volt, szeptemberben már nem volt ingame láda drop. Mégis jobb számokat hozott, mint az idei szeptember, amikor még Major is volt pluszban. Sokkal jobb számokat!

Hogy mi történt egy év alatt a CS:GO-val? Megjelent a Fortnite: Battle Royale, a PUBG továbbra is dübörög, és egymás után jönnek az újabb BR címek. Ezalatt a CS:GO egy helyben toporog, egy év alatt kiadtak egy Panorama UI-t és kész. Ha minden évben több tízezer embert fog veszíteni a játék, előbb utóbb mind elfogyunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva