Counter Strike

Az iskolakezdés alkalmából tovább erősödött a CS:GO, ellenben a PUBG-val


Véget ért a szeptember, mi pedig megnéztük, hogy a PUBG és a CS:GO milyen hónapot zárt.

A szokásokhoz híven ezúttal is megnéztük, hogy milyen eredményeket tudott felmutatni a két legnépszerűbb online multiplayer fps, de sajnos semmi szokatlan nem történt. Az iskolakezdés sokat lendíthet egy játékon, hiszen a főiskolások visszatérnek a kollégiumokba, ahol elég gyakran előkerülnek a játékok, persze csak ha nincs ZH időszak (na jó, még akkor is). Ellenben a középiskolások, illetve a még fiatalabbak kevesebb időt tudnak eltölteni a gép előtt, mivel az idejük java-részét az iskolában töltik.

Counter-Strike: Global Offensive

Kezdjük a sort azzal a játékkal, ami tovább tudott nőni, ez pedig a CS:GO, ami már-már a  régi fényében tündököl, ha ránézünk a fentebbi statisztikákra. Sajnos a valós helyzet nem ennyire szép, ugyanis most nemrég rendezték az idei év második Majorét, az ingyen ládák miatt pedig rengetegen jelentkeztek fel. Ennek ellenére pedig nem igazán látszik az az óriási hype, ami a korábbi majorökön volt, közel 50 ezer átlagos játékossal nőtt a létszám, egy időben pedig közel 130 ezer emberrel lett több hirtelen. Remek számok, de a grafikonon látszik, hogy eléggé hullámzó a játékosszám, majd a major utáni időszak lesz a kérdéses, egyelőre maradjunk pozitívak.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

A PUBG esetén sajnos tovább esett a játékosszám, ezúttal átlagosan 76 ezerrel kevesebben játszottak, egyidejűleg pedig 135 ezer játékossal voltunk kevesebben szeptemberben. A korábbi maximuma az átlagos játékosszámnak egyébként közel 1,6 millió volt, ez a szám mára már lassan 500 ezer alatt van, hogy a 3,4 milliós peakről ne is beszéljünk. Az utóbbi időben látszódik a PUBG Corp. részéről, hogy megtesznek mindent. A most következő rangrendszer egészen biztosan sokkal addiktívabbá teszi majd a játékot, persze ha csak meg tudják oldani, hogy a CS:GO-hoz hasonló rendszer legyen, a ládanyitást például híresen elszúrták annak idején és azóta sem javították, így a  ládanyitogatás nem igazán lett a PUBG meghatározó eleme. Azt tegyük hozzá, hogy szeptemberben nem próbálkoztak Event Pass-szal, nem volt Major, sem igazán nagy kaliberű újítások.

Folyamatosan csökken a játékosbázis, de a keménymag még mindig a játék mellett van, szóval olyan óriási félnivalója nincs a PUBG Corp.-nak, az igazán kemény feladat az lenne, hogy visszacsábítsák azokat az alkalmi játékosokat, akik megunták a játékot és inkább a Fortnite-hoz pártoltak, ehhez viszont az újdonságokra és az újabb Pass-okra nagy szükség lenne, akkor is, ha a bázis egy része harsányan tiltakozik ez ellen.

Forrás: steamcharts

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva