Counter Strike

85% BenQ monitor, 40% HyperX füles – a profi CS:GO-sok kedvenc perifériái


A profik perifériáit nyilvántartó oldal új infógrafikával állt elő a Major után.

Több száz profi CS:GO játékos bevonásával új statisztika készült a kedvencekről. Monitorok, egerek, egérpadok, fülesek és billentyűzetek mérték össze népszerűségüket a prosettings.net felmérésében.

Íme az eredmények és a legérdekesebb változások tavalyhoz képest:

Legnépszerűbb monitor

Az első három helyet egyaránt a BenQ monitorok uralják, a profik több mint 85%-a ezt a márkát használja. Tavaly ez a szám még csak 58% volt, valamit tehát nagyon eltaláltak idén a BenQ termékei. A statisztikából az is kitűnik, a profik 70%-a 240Hz-es monitort használ, tavaly még csak 18%-uk élt vele.

Legnépszerűbb egér

Itt is megvan a domináns gyártó, a Zowie egereit a profik közel 50%-a használja. Az első 5 helyen csak ezt találjuk. Utána viszont az első “nem-Zowie” termék egy egészen meglepő név, a Logitech vezeték nélküli G403-asa.

Legnépszerűbb egérpad

Holtverseny az első helyen, mondani sem kell, hogy ez a legszorosabb kategória. Máshol egymás közelében sincsenek a gyártók, itt meg százalékra pontos döntetlen. Van aki a nevével ellátott Zowie G-SR padot szereti, mások a QxK Heavy-re esküsznek.

Legnépszerűbb billentyűzet

Az első 6 helyezett között 5 különböző gyártót is találunk. Ez a kategória tehát a legváltozatosabb, és a különbségek sem túl nagyok. Az utóbbi időben hype-olt XyperX Alloy FPS magasan vezet, a többiek szépen egy bokorban követik.

Legnépszerűbb headset

A HyperX közel 40%-át uralja a profi mezőnynek, mellette igazán nehéz labdába rúgni bárkinek is. Néha még saját termékeinek is, a Cloud II utódjának szánt Cloud X például sehol sincs a listáról.

A teljes kutatást itt találjátok, a tavalyi eredményeket pedig itt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva