Counter Strike

Ennyi vereség már nem lehet véletlen, pszichológus kellene a Team Liquid fiataljainak


Négy hónap alatt összesen négy döntőt és két elődöntőt buktak el nitr0-ék.

A Team Liquid kapcsán többször elmondtuk már, a valaha volt egyik legfiatalabb átlag életkorú sikercsapat. Voltak és vannak is rajtuk kívül még fiatalok bőven, de ők picit magasabb szinten játszanak.

Folyamatosan döntőkig menetelnek úgy, hogy 21 év az átlag csapaton belül.

A fiatal skillgépek viszont nagyon úgy tűnik, csak karban és csuklóban állnak készen az elit mezőnyhöz, fejben már kevésbé.

Négy hónap alatt a nagyversenyeken szinte kivétel nélkül nagyot meneteltek. New York előtt három alkalommal a döntőig is eljutottak, más csapatoknak egy év alatt nem jön össze ennyi elődöntő és döntő. Nekik 4 hónap is elég volt rá, de amint eljutnak egy fináléig ott egyszerűen már nem megy nekik.

A három döntőn (2 Bo3 és 1 Bo5) összesen egyetlen egy mapot sikerült hozniuk.

Ezen kívül volt még két elődöntős szereplésük is a 250 000 dolláros összdíjazás fölötti versenyek között. És most itt a legfrissebb emlék, az ESL One: New York döntője. Ahol a Bo5 fináléban már 2:1-re is vezettek, és 13:4 volt a javukra. Innen kellett volna 3 kört nyerniük és vége, ők a bajnokok. Ehelyett elszórakozták az előnyt, a mousesports egyenlített és a többi innen már történelem. Az utolsó pályán esélyük sem vol nyerni, 16:8-at kaptak és ismét másodikok lettek.

Nem az első alkalom egyébként, hogy a Liquid ilyen szoros meccset bukik el, emlékezzünk csak az MLG Columbus Major elődöntőjére coldzeráék ellen. Két mapon összesen 15 mappontja volt a Liquidnek, de egyiknek se tudott nyerni. A brazilok mindkét pályán egyenlítettek és hosszabbításban be is húzták őket.

Ennyi eltékozolt lehetőség után nehéz lenne azt mondani, hogy nincs semmi gáz a fejekben, csak a szerencsén múlott. Vagy jobb volt a másik csapat, ez van.

Ennél azonban sajnos vélhetően többről van szó a háttérben, az eset kísértetiesen hasonlít a fiatal Astralis példájára. Az “örök choke” csapatként emlegetett dánok 2016-ban mindent elbuktak, amit el lehet.

Aztán egyszer csak varázsütésre megváltozott minden, amikor beérett a sportpszichológus, Mia Stellberg munkája. A csapathoz kerülő szakember segítségével 2017-re minden megváltozott, rögtön az év elején ELEAGUE Major és IEM Katowicét nyert a dán ötös.

A recept innentől kezdve egyszerűnek tűnik a Liquid fiataljainak, szakértői segítségre van szükségük az utolsó, legfontosabb lépéshez. Hiszen olyan sokszor álltak már nagyon közel egy nagyverseny megnyeréséhez. A csúcsra érni azonban egyszer sem sikerült.

Reméljük ezt a csapatnál is belátják, és egy sportpiszchológus bevonásával rendet tesznek a Liquides fejekben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva