Fortnite

El lehet lenni versenypénzekből is – Íme a Top 10 legjobban kereső Fortnite játékos


Sokan végigdolgozzák az életüket annyi pénzért, amennyit ezek a srácok néhány hónap alatt összeversenyeztek.

A Fortnite: Battle Royale egy hatalmas videojátékpiaci siker lett. Az Epic Games lövöldéje úgy hódította meg a konkurenciát, hogy egy alapvetően ingyenes játékot adott ki, majd pedig tankönyvbe illően kezelte a pénzért vásárolható tartalmakat. Nem lenne indokolt költeni a játékra, mégis a játékosbázis nagy része megteszi, így az egyik legjövedelmezőbb címmé vált 2018-ban.

Az Epic Games nem fukarkodott a bevétellel, úgy döntött, hogy egy részét a játék “reklámozására” fordítja és impozáns pénzdíjakkal megfűszerezve megrendezte a Summer Skirmish kupasorozatot, valamint a jelenleg is folyó Fall Skirmish-t. Persze a játék esport szekciója még mindig gyerekcipőben jár, így azok a játékosok, akik streamelik a játékukat talán még mindig többet keresnek a reklámpénzekből, szponzorokból és adományokból, mint amennyit egy ilyen versenyért kapnak, ám ha megnézzük, hogy pontosan mennyit lövöldözött össze versenyeken a top 10, akkor sem nagyon van okunk panaszra. Sőt…

Epic Games

A következő hivatalos listát az Esports Earnings tette elérhetővé, egy olyan oldal, ami az esport versenyek pénzdíjazási statisztikáinak kezelésére szakosodott. Ráadásul ezúttal még helycserés támadás is volt, a Team Liquid kiválósága, Poach lecsúszott a második legjobban kereső versenyző pozíciójába, őt a Ghost Gaming játékosa, Bizzle előzte meg, közel 300.000 dolláros versenyekből befolyt vagyonával.

Bizzle egészen pontosan 298,500 dollárt játszott össze, ami a jelenlegi árfolyam szerint körülbelül 83,6 millió forintnak felel meg.

Az Epic Games Skirmish-ei tehát elég komoly mértékben javították meg a jól teljesítő játékosok életszínvonalát. Ami viszont nagyon érdekes, hogy a jelenleg legjobban kereső versenyző, Bizzle, egyetlen darab Skirmish versenyt se nyert, szimplán csak a konzisztens játékával mindig ott volt a nagyobb pénzdíjazások közelében, így az összesített pénzjutalma is egészen hatalmasra sikeredett.

Epic Games

A harmadik helyen Morgausse csücsül, aki egyébként a nyári Summer Skirmish döntőt nyerte meg a PAX Westen, ez összesen 250,000 dollárt hozott neki. Ez az összeg pedig önmagában elegendő volt a harmadik helyhez, ezen felül nem szerzett más díjat a játékos karrierje során.

A top 10 része még Vivid, akit szintén a kiváló Skirmish teljesítményéről ismerhetnek a játékosok, a Liquid másik “teljesítőgépe” 72hrs, de itt van a FaZe Clan Nate Hillje, valamint a sokak által a világ legjobbjának tartott Tfue is.

A teljes top 10 lista (az adatok október 1-ig bezárólag érvényesek):

HelyezésJátékosKereset
1.Bizzle$298,525
2.Poach$277,975
3.Morgausse$250,000
4.72hrs$195,575
5.Vivid$191,850
6.Chap$180,075
7.Nate Hill$167,825
8.Tfue$162,925
9.tendons$151,250
10.Zayt$142,850

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva