League of Legends

Színarany szar jelenleg Ivern, Kassadin helyzete nerfért kiált


Igazán hajmeresztő viszonyok uralkodnak jelenleg a játékban.

Már két napja dübörög a League of Legends világbajnokság Koreában, így mondhatjuk, hogy mostanra már minden érdeklődőt magával ragadott az esemény. Ilyenkor egyébként érdemes megtekinteni az OP.GG, meccsstatisztikákkal foglalkozó oldalt is, hogy lássuk a profik teljesítménye mennyire volt hatással az általános szerverjátékra. S ugyan még komoly változás nem történt a 8.19-es ciklusban, van egy-két eset ami mellett nehezen tudunk elmenni.

Ilyen például Ivern esete, akit már hónapok óta nem lehet látni se a profi meccseken, se pedig a rangsorolt játékokon. A támogató-dzsungeles fölött rendesen elhaladt az idő, a Riot Games-nek komolyan foglalkoznia kéne vele, hogy újból a meta közelében találhassa magát. Jelenleg az utolsó előtti helyen kullog a hősválasztások listáján, a mérkőzések 0.63%-ban van csak jelen, nála ritkábban csak Skarnert választják a játékosok, neki 0.59%-os átlaga van.

Az 5 legkevesebbet játszott hős – OP.GG

Tény, hihetetlenül kevés játékból nem nehéz jól teljesíteni, de akkor is vicces, hogy a győzelmi arányok listáját éppen maga Ivern vezeti, akit úgy kerül a League of Legends közösség, mintha muszáj volna. A hős a játékainak több mint a felét megnyeri, jelenleg Aurelion Solt 0.09%-kal megelőzve, 53.14%-os győzelmi aránnyal vezeti ezt a kategóriát.

A legjobb győzelmi aránnyal rendelkező 5 karakter – OP.GG

Amitől viszont padlót fogtunk, az Kassadin jelenlegi helyzete. A koreai szerveren csúcstartó, ugyanis közel 70%-os a tiltási aránya a mides mage-nek. Egészen pontosan a játékok 69.63%-ban van tiltva a Voidból visszatért karakter, s úgy néz ki, hogy ezt nemigen veszi észre a Riot Games, jelenleg nincs előkészítve változtatás a hőshöz.

Kassadin félelmetes tiltási aránya – OP.GG

Ez egyébként erősen reflektál a jelenlegi metára, ugyanis a középső ösvényen az egyik legdivatosabb hős LeBlanc, aki ellen egészen jól muzsikál Kassadin. A játékosok pedig igyekeznek ezt a countert teljesen kivenni a pakliból, még akkor is, ha maga LeBlanc is a játékok több mint 40%-ban a tiltólistára kerül.

Talán ilyen viszonyok még sosem uralkodtak a League of Legends háza táján, a győzelmi arányok kategóriáját a majdnem legkevesebbet választott hős vezeti, míg van olyan karakter, akit a játékok közel 70%-ban tiltanak. Bőven lesz mivel foglalkoznia a Riotnak a 8.20-as ciklusban, remélhetőleg ők is figyelik a jelenlegi helyzetet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva