PUBG

Tele van csalókkal a PUBG – 13 millió játékost bannoltak megjelenés óta


Rengeteg csalót bannoltak az utóbbi időben, de ez még csak a jéghegy csúcsa.

Sokan csupán legyintenek arra, amikor valaki azt állítja, hogy lecsalták a meccset, egyrészt mivel rengeteg kezdő játékos gondolja azt,  a replay különbözői hibáira, hogy az bizony csalás. Főleg régebben volt jellemző és gyakorlatilag úgy tűnt a visszajátszásból, mintha a gyilkosunknak nem kellene kompenzálnia a fegyvere visszarúgását és valami no recoillal lenne felszerelve. Nos úgy tűnik, tényleg igaz az a pletyka, hogy tele van csalókkal a játék, mármint hogy tele volt, ugyanis 13 milliótól már megszabadult a PUBG Corp. Jól olvassátok,! 13 millió rohadt csalót már sikerült elkapniuk!

Február környékén voltak a legtöbben | Forrás: Bluehole Korea

A kiszivárgott dokumentumokból látszik, hogy leginkább a februári időszakban szaporodtak el a csalók, ekkor ugyanis 1 millió játékost bannolt a játék anti-cheat rendszere. Az is jól látható, hogy az utóbbi időben folyamatosan visszatérő probléma a csalás, bár szerencsére egyre kevesebben nyúlnak a tiltott segédeszközökhöz. Az is kiszivárgott, hogy szeptember 23 és 29 közötti időszakban 100 ezer csalót sikerült elfogni, ami még így is óriási szám.

Matekozzunk kicsit!

Bár kicsit outdated adat, de a PUBG-ból 50 millió darabot adtak el PC-re és Xboxra a 2018 februári jelentések szerint, ezzel a PUBG az 5. a legtöbb eladott darabszámú játék.

  1. Tetris – 170 millió eladott darabszám
  2. Minecraft – 144 millió eladott darabszám
  3. GTA 5 – 95 millió eladott darabszám
  4. Wii Sports – 83 millió eladott darabszám
  5. PUBG – 50 millió eladott darabszám
  6. Super Mario Bros. (NES) – 40 millió eladott darabszám
  7. Mario Kart Wii – 37 millió eladott darabszám
  8. Wii Sports Resort – 33 millió eladott darabszám
  9. Pokémon Red and Blue – 31 millió eladott darabszám
  10. New Super Mario Bros. (DS) – 30 millió eladott darabszám

Azóta persze valószínűleg nőtt ez eladások száma, de frissebb adatot nem közölt a gyártó, ha pedig lehagyták volna a Wii Sports-ot vagy a GTA V-öt, akkor biztosan szóltak volna, bár az is lehet, hogy ezt a meglepetést későbbre tartogatják.

Van csaló bőven.. | Forrás: Bluehole Korea

A lényeg, hogy az 50 millió játékosból 13 milliót bannoltak, ez a játékosok 26%-a, azaz minden negyedik játékos csaló. Kemény belegondolni is, de szerencsére nem egy időben játszanak a csalók így nem olyan feltűnő, emellett egy embernek simán lehet több bannolt fiókja, továbbá a csalók inkább a TPP-t választják előszeretettel, az pedig főleg az ázsiai régiókban közkedvelt. Nem csoda, hogy úton van már a hardveres ban, illetve a cég további lépéseket is tesz a cheat fejlesztők ellen, bár az utóbbi időben nem igazán hallottunk ezen tevékenységükről.

Már nem csak a gyakorlópályán kaphatsz jogtalan kitiltást: Vigyázz Miramaron is!

A mellett sem szabad elmennünk, hogy az utóbbi időben rengeteg téves bant is osztott ki a PUBG anti-cheat rendszere, könnyen lehet, hogy ebbe a 13 millióba belecsúszott pár tiszta játékos is.

Forrás: Official Korean PUBG Cafe

Ezt láttad már?

Csalásért = börtön? Kínában legalábbis így nyomják!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva