Counter Strike

Itt az újabb füstöt akadályozó gyújtó gránát: Nuke és Mirage után már Dust2-n is létezik


A terror játékosok füstjei nem feltétlen okoznak bajt a védelemben, ha időben felkészülünk egy gyújtóval.

A mozi smoke akadályozásával kezdődött, mostanra pedig hatékony stratégiai fegyverré nőtte ki magát. Mirage-on a mid foglalás alapvető kelléke volt a mozi füst, amivel egy csapásra kizárhatják az ott campelő AWP-st. Ennek elkerülésére alkotta meg az LG brazil csapata a “füstöt akadályozó gyújtó gránát” jelenséget.

A videóban is látható, egy jó ütemben eldobott gyújtóval elérhetjük, hogy a ránk dobott füst ne pattanhasson egyet sem. Amint ugyanis érintkezik a tűzzel, egyből robban a smoke, hogy kioltsa a gyújtót. Így azonban megakadályozhatjuk a lassan helyükre pattogó füst gránátokat, hogy tökéletes helyre pattanjanak, egyből robbanni fognak. Amikor az LG ezt először bejátszotta, annyira új volt még a dolog, hogy FugLy halál nyugodt volt, hogy onnan nem jöhet senki.

A profi csapatok egyből felfigyeltek az ötletre, és elkezdték alkalmazni a nagyon fontos, de pattogással járó füstök megakadályozására. Például Nuke-on, a kinti füstfüggönyt is simán megakadályozza.

Az ESL Pro League első játéknapján most egy újabb változatot láthattunk, ezúttal a Dust2 rövidet kizáró füstre. Az irányító gob b “cvájhundert IQ” megoldása az újabb bizonyíték rá, hogy a füstöt akadályozó gyújtó gránát a mostani meta egyik meghatározó fegyverévé nőtte ki magát a CT oldalon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva