Gaming

Derült égből villámcsapás: 14 év után lemondott a Blizzard elnöke! De van jó hír is…


Mike Morhaime váratlanul felállt az elnöki székből.

Ha van olyan cég a videojáték-iparban, ahol az állandóság fontos szerepet tölt be, akkor a Blizzard Entertainment mindenképpen ilyen: nagyon kevés franchise-zal dolgoznak, az egyes játékokat pedig igyekeznek a lehető legtovább benntartani a körforgásban.

Ennek az állandóságnak volt az egyik fontos megtestesítője Mike Morhaime, aki 1991-ben az egyik alapítója volt a cégnek (akkor még Silicon & Synapse néven futottak), az elmúlt 14 évben pedig már elnökként vezette azt. Hogy miért a múlt idő?

Azért, mert Mike Morhaime október 3-án váratlanul lemondott az elnöki posztról.

Az ő irányítása alatt indult világhódító útjára a World of Warcraft, de ebben az időszakban született meg a Hearthstone és az Overwatch is. Morhaime utódja az a J. Allen Brack lesz, aki többek között a World of Warcraft executive producere volt korábban.

Morhaime így búcsúzott a hivatalos közleményben:

“Azok után, hogy sok évet töltöttem el az iparág legtehetségesebb embereivel, akikkel játékokat és világokat hoztunk létre számotokra, úgy döntöttem, hogy ideje valaki másnak vezetnie a Blizzard Entertainmentet.”

“J. egy igazi inspiráló vezető, aki megingathatatlan elköteleződést mutatott a Blizzard közösség iránt a cégnél töltött 12 évében. A World of Warcraft egyik vezetőjeként kihasználta a látásmódját, kreativitását és a minőség iránti elkötelezettségét, hogy a csapat többi részével közösen megalkossanak egy olyan élményt, ami példa nélküli az iparágunkban. Nem is lehetnék boldogabb J. miatt, és tudom, hogy a Blizzard továbbra is nagyszerű játékokat fog készíteni az ő vezetésével.”

Mondani sem kell, a bejelentés több mint meglepő, hiszen különösebb előjele nem volt a lemondásnak. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a novemberi BlizzCont már nem ő fogja megnyitni. Morhaime egyébként magától a cégtől nem megy el: tanácsadóként továbbra is segíti majd a vezetőség munkáját.

Több új játék is készül

A fentiek mellé érdekes adalék, hogy az új elnök elmondta:

több új játékon dolgoznak, mint eddig bármikor a Blizzard történetében.

Ez alapján egyáltalán nem túlzó azt feltételezni, hogy ezek közül legalább egyet be fognak mutatni az egy hónap múlva esedékes BlizzConon. Tűkön ülve várjuk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva