Fortnite

Magyarok a világsiker küszöbén – Két magyar duó is bekerült a Fortnite “Bajnokok Ligájába”


Bőven lesz kikért izgulnunk a jövőben. Az FN Pro League-ben és a Fall Skirmish-en is van magyar érdekeltség.

Kialakulóban a Fortnite esport vonulata. Ugyan tele van a Battle Royale közösség “esport ready” poénokkal, ám az megkerülhetetlen tény, hogy a játékosok imádják ezt a kategóriát és a legtöbben szeretnék kompetitív szinten is űzni. Erre egyre több lehetőség van, az egyik ilyen lehetőséget az FN Pro League-nek köszönhetik a Fortnite játékosok, amit ha úgy vesszük, hívhatunk a Fortnite “Bajnokok Ligájának” is.

Mivel hivatalos kompetitív platform még nincs, így a versenyeket, vagy “edzőmeccseket” szervező csoportok, szervezetek az éles klienst és szervereket használják versenyplatformként. Ezt úgynevezett “snipinggal” oldják meg, azaz az indulókat egy azon időablakban indítják el egy játékba. Ehhez koordinált szervezés és egy közös kommunikációs felület kell, erre kiváló eszköz a Discord. Az FN Pro League rendelkezik a világon az egyik legnagyobb versenyre, vagy scrimekre (edzőmeccs) specializálódott Discord szerverrel.

FN Pro League

S mivel adott egy ilyen infrastruktúra, a szervezet szépen lassan kiépített egy masszív bajnokságrendszert, négy ligával, feljutásokkal és kiesésekkel. Értelemszerűen a létra legteteje a Pro League, itt játszanak az igazán nagy profik, itt többnyire már a játékosok fizetést is kapnak a teljesítményükért. A Pro League alatt lévő liga a Champs League, aki ide bekerül, annak már nem sok kell ahhoz, hogy a legnagyobbak között találja magát. A harmadik liga az Intermediate, ez már egy sokkal nagyobb merítésű kalap, mint az első kettő liga, ám ide is csak a jobbak tudnak bekerülni. Végezetül pedig a létra legalja, az Open League, itt kezd a karrierje során minden játékos.

A csapatok Duo, vagy Squad módban indulhatnak az FN Pro League-en, a fejlődést pedig havonta tudják mérni a játékosok. Minden hónap után, az adott hónapban elért pontszámok alapján feljebb lehet jutni a ligákban. A legjobb 25 Open ligában részvevő csapat a következő hónapot már az Intermediate ligában kezdi, az Intermediate legrosszabb 25-je pedig értelemszerűen visszacsúszik az Open ligába. Az Intermediate ligából is 25 juthat fel a Champs-be, ahonnan szintén 25 esik vissza egy ligát. Mindezek ellenére a Champs-ből csupán csak 3 csapatnak adatik meg, hogy a Pro-ba felköltözzön havonta.

Pontokat a következőképpen szerezhetnek a csapatok:

  • A kijelölt játéknapokon és játékokon 3 pontot jelent a győzelem, 2 pontot a második hely és 1 pontot a harmadik hely. A hónap végi sorrend ezek alapján a pontok alapján alakul ki.
Epic Games

A Pro League-ben olyan csapatok játékosai játszanak, mint a FaZe Clan, TSM, Liquid, Fnatic, Alliance, valamint több igazán híres Streamer és Youtuber is képviselteti magát az FN Pro League heti fordulóiban.

Ami viszont minket, magyarokat érint ebből, hogy két magyar duó is ott van a Pro League küszöbén, ugyanis MVP Paradox és MVP Krith, valamint sweet_ és OG_SabyG egyaránt a Champs League-ben kezdik a hónapot. Így akár ha kijön a lépés a srácoknak, novemberben mind a két duó felkerülhet a Pro League-be és megmérettethetik magukat az európai Fortnite krémjével. Kiváló lehetőség ez a bizonyításra, ugyanis az Epic Games is figyeli ezeket a rendezvényeket, így könnyedén meghívóhoz lehet jutni a hivatalos Skirmish versenysorozatba.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva