Counter Strike

Szánalmas WESG szervezés: meccs közben bezárt a helyszín, 40 percet kellett vezetniük, hogy befejezzék a döntőt


Elképesztő körülmények között zajlott az orosz női WESG döntő.

Az esport versenyek szervezői évek óta keményen küzdenek azért, hogy mind a szponzorok, mind az esportolók egy komolyan vehető, végtelen lehetőséget rejtő területként tekintsenek bizonyos játékokra. Jó példa erre a CS:GO, amelyben több száz elő eseményt rendeznek évente, ami alatt több millió dollárt osztanak szét díjazásként.

Ezt az egészet köpte lényegében szemen az UCC, a WESG orosz női döntőjének szervezője.

“A WESG női döntőjéről jelentkezem. Az első mapon nem volt időkérés. A szerveren semmilyen back-up nem futott. Az admin nem is nézte a meccset. A második mapnál 15:9-nél pedig bezárt a döntő helyszíne. Ez a valaha volt legrosszabb szervezés! GG UCC!” – fakadt ki a Russian Forces játékosa, vilga. És itt még nem volt vége…

“40 percet kell vezetnünk, hogy egy másik helyszínen befejezhessük a döntőt. Az Úr legyen irgalmas…”

“Ez már kabaré! Szóval 15:9-ről folytattuk a meccset, de mivel nem volt back-up, a szerver 0:0-tól indult. Minden körben megállítottuk és ment az újraindítás, pénz állítgatás, hogy folytatni lehessen a meccset. WESG könyörgöm ezeket vegyük figyelembe.”

Végül a 21 után induló meccsen, másnap 00:26-kor nagy nehezen befejezték a második mapot…

A két hullafáradt és 10 órája nem evő csapat küzdelmében végül vilga és csapata alulmaradtak a Donut Galaxy lányaival szemben.

Mielőtt valaki azt hinné, hogy ez csak valami mezei kis verseny volt, a győztes 2500, a vesztes 1500 dollárral távozhatott a nap végén. Továbbá a győztes a 170 000 dolláros, vagyis közel 50 milliós WESG döntőn is indulhat. Tavaly egyébként éppen vilgáék csapata, a Russian Forces nyert.

A versenyt szervező UCC persze válaszolt a botrányos körülményekre, sűrű bocsánatkérés közepette:

“Kedves Vilga. Köszönjük csapatodnak a kitartást és erőt, amivel befejeztétek a döntőt. Rettenetesen sajnáljuk, hogy titeket és a Donut Galaxy-t is ilyen helyzetbe hoztunk. Keményen fogunk dolgozni rajta, hogy a jövőben ne forduljanak elő ilyen hibák. Köszönjük, hogy megosztottad velünk mindezt.”

Bocsánatkérésnek teljesen jó, de erre szokták azt mondani: Hiszem, ha látom!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva