Counter Strike

Kínában lassan elfogynak a CS:GO csalók: nem csak accountjukat, a jövőjüket is elveszíthetik


Kínában a CS:GO csalók, plusz családtagjaik és barátaik nevét leadják a bankoknak. Megbízhatatlan emberként nehezebben kapnak hitelt.

A jövőt szemlélve mindenki úgy gondolja, hogy a játékok és a valóság előbb-utóbb összeérnek majd az életünkben. Kínában a jövő úgy tűnik már el is kezdődött. A Perfect World ugyanis a való életben is megbünteti a kínai CS:GO csalókat.

A játék kínai változata ugyanis személyi igazolványhoz kötött. Aki a Perfect World rendszerében szeretne CS:GO-zni, meg kell adnia személyes adatait, hogy később azonosítható legyen. Joggal merül fel a kérdés, mihez kell az azonosítás a való életben? Ha valaki csalt, megkeresik és jól beolvasnak neki?

Közel sem, helyette inkább leadják a nevét az ország összes bankjának, hogy megbízhatatlan csaló.

A Perfect World CS:GO accountokat ugyanis összekötötték az Alibaba által üzemeltetett Sesame Credit rendszerrel. Ez a pontrendszer az emberek közösségi médiában és online térben végrehajtott tettei alapján osztogat vagy éppen von le pontokat. Mivel személyi igazolvány alapú, tökéletesen látnak mindent és mindenkit. A bankok pedig ezt a pontrendszert tekintik mérvadónak például egy hitel elbírálása esetén.

És bizony a CS:GO csalásért pontlevonás jár, így a kínaiak nem csak accountjukkal, de a jövőjükkel szórakoznak, ha csaláson kapják őket.

China Sesame Credit

A rendszer pedig itt nem áll meg, hiszen aki alacsony pontszámmal rendelkezik, nem csak magával szúr ki. Azokra az emberekre, akik a közösségi médiában jó kapcsolatot ápolnak az alacsony pontszámú emberekkel, szintén rossz fény vetül. A barátokra és családtagokra is kihat tehát az, ha valakinek alacsony pontszáma lesz, például egy CS:GO csalás miatt.

A Perfect World alelnöke, Li Haiyi nem véletlenül fogalmazott úgy: “ez az eddigi legdurvább büntetés a videojátékok világában.”

Ezek után azt hiszem kevesen lepődnek meg rajta, hogy a kínai CS:GO csalók száma az elmúlt egy évben drasztikusan lecsökkent. Helyette a pontlevonással nem sújtott PUBG-ba menekültek és ott élik ki magukat. Van tehát megbízható módszer a csalók visszaszorítására, méghozzá az IRL büntetések a játékban elkövetett bűnökért.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva