Fortnite

A PUBG csak szenved, a Fortnite viszont tarol iOS-en, még a Clash Royale-t is letaszította a trónról


Az iOS felhasználók naponta átlag 400 millió forintot költenek Fortnite-ra.

Mobil játékok esetében az első 200 napot tekintik az első fontosabb mérföldkőnek. Ekkorra a játék már közel sem számít újdonságnak, kiheverte a kezdeti hibákat és jó pár UPDATE is érkezett hozzá, hogy a közönség kegyeit elnyerje.

És persze, ahogy szinte minden mobil játéknál, volt elég ideje vásárlásra ösztönözni a felhasználókat.

A Fortnite iOS változata most érkezett el ehhez a bizonyos 200 napos határhoz, és a SensorTower statisztikái szerint elképesztő számokat hozott. 300 millió dollárt, vagyis 82,5 milliárd forintot termeltek az iOS felhasználók fél év alatt.

Játsszunk el egy kicsit ezzel a statisztikával, hogy sikerüljön közelebbről megnézni, mekkora összegről is beszélünk:

  • 300 millió dollár 200 nap alatt, egyszerű a matek. Naponta 1,5 millió dollárt költenek az iOS felhasználók, ami 412,5 millió forintnak megfelelő összeg egyetlen nap alatt.
  • Óránként ez 17 millió forintot jelent, percenként pedig közel 300 000 forintot.
  • Másodpercenként 5000 forintról beszélünk, ami még óradíjnak is brutális, nem hogy minden egyes másodpercben.

És ezek csak az iOS felhasználók, az Androidos, a konzolos és a PC-s játékosok nélkül.

Az eddigi iOS rekordot ahogy a képen is látható, a Clash Royale tartotta, 200 nap alatt szerzett 228 millió dolláros bevétellel. Az új csúcs azonban immár a Fortnite-é. Felmerülhet a kérdés, hol van erről a listáról a PUBG, hiszen ott is letelt már a 200 nap az iOS megjelenés óta?

Nos, a PUBG mobil változata alig generál eladást az itt látott számokhoz képest, 200 nap alatt 47 millió dollárt gyűjtöttek csupán.

A fent látható számok, ahogy a SensorTower statisztikája is mutatja, csupán az akciójátékokra vonatkoznak, az abszolút rekordot természetesen a Pokémon Go tartja. A Fortnite által behozott 300 millió dollárt ők 113 nap alatt érték el, és a mai napig brutális számokat generálnak iOS-en.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva