Gaming

A Diablo készítője szerint az Activision átveszi a hatalmat a Blizzard felett


David Brevik szerint a jelek egyértelműen arra utalnak, hogy komoly változásokra kell számítani.

A legnagyobb figyelmet generáló hír az előző héten egyértelműen Mike Morhaime lemondása volt a játékiparon belül, a Blizzard Entertainment – immáron volt – feje ugyanis jókora meglepetésre bejelentette, hogy 14 év után átadja az elnöki széket.

Mondani sem kell, hogy a közlemény megjelenését követően rögtön beindultak a találgatások, hogy vajon mi állhat a háttérben – legfőképpen azért, mert az elmúlt években már több komoly távozó is volt a Blizzard vezetőségéből.

  • 2014 – Lelép a cég kreatív igazgatója és a World of Warcraft volt vezető dizájnere, Rob Pardo. 17 évig volt a Blizzardnál.
  • 2016 – Visszavonul Chris Metzen, aki többek között dizájnerként, szinkronszínészként, valamint a sztori- és franchisefejlesztésért felelős részleg elnökeként segítette a céget. 23 évet töltött a Blizzardnál.
  • 2018 – Lemond az elnökségről Mike Morhaime, igaz, tanácsadóként még a Blizzardnál marad. A cég egyik alapítója.

Ezt emelte ki nemrég streamjében az a David Brevik is, akit leginkább a Diablo-sorozat egyik szülőatyjaként ismerhetünk. 1993-ban alapította a Schaefer-fivérekkel a későbbi Blizzard North-ot és egészen 2003-ig a cégnél volt, meglehetősen közelről ismeri tehát a Blizzardot. Brevik a feleségével együtt szokott közvetíteni a Twitch-en, az egyik legutóbbi streamben pedig az alábbi hangzott el a szájából:

“A Blizzard három év múlva már nem az a cég lesz, ami most. Az Activision átveszi a hatalmat, hosszú távon megnyerik ezt a lassú játékot. Száműzik a Blizzard-vezetőket, legalábbis ezt gondoljuk. Metzen, Pardo, Morhaime – az elmúlt pár évben a Blizzard öt legbefolyásosabb emberéből három távozott.”

Brevikék tehát nem kertelnek: ők úgy gondolják, hogy valójában a Blizzardot birtokló Activision áll a háttérben, akik szándékosan üldözik el a vezetőket, hogy átvegyék a hatalmat a cégen belül.

Hogy ez mennyire hihető, azt mindenki döntse el maga, alaptalannak azonban semmiképp sem neveznénk Brevik felvetését, hiszen az elmúlt két évben tényleg megkezdődött egy komolyabb elvándorlási hullám a Blizzardtól, aminek egyelőre megtippelni sem lehet, hogy milyen következményei lehetnek majd hosszú távon…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva