Hearthstone

Végre készült egy jó deck az egyik legerősebb Hero Powerre?


Cantelope High Legendbe ment a Taunt Druid páratlanná alakított verziójával.

A The Witchwoodban megjelent páros-páratlan mechanika alaposan kiszélesítette a Hearthstone metát, hiszen az erősebb, illetve olcsóbb hősképességek teljesen új lehetőségeket nyitottak meg a class-okon belül. Van azonban olyan Hero Power, amiből ezidáig nem nagyon sikerült kihozni a benne rejlő potenciált – ilyen a Baku által előcsalt Druid hősképesség, a Dire Shapeshift.

Ha önmagában nézzük, akkor bizony az egyik – ha nem a – legerősebb upgrade-elt Hero Powerről van szó, hiszen nettó 4 HP különbséget biztosít, amihez hasonlót csak a Priest és a Warrior tud felmutatni, itt azonban támadásra és védekezésre is felhasználhatjuk mindezt. És hogy mit lehet kihozni a páratlan Druid lapokból? Az amerikai játékos, Cantelope nemrég bebizonyította, a hétvégén ugyanis #24 Legendig jutott egy Odd Taunt Druid paklival, amihez Blastoise adta számára az inspirációt. Íme a lista:

Cantelope Odd Taunt Druid paklija
AAECAZICCFaiCcrDAq/TAo3mAvHqAp74AqCAAwtf6QGaCJjSAubTAovhAt3rAsPsAo3wAr/yAo/2AgA=

Jól látszik, hogy az alap game plan teljesen megegyezik azzal, amire a Taunt Druid “normál” változata épít: jönnek a méretes minionok, amik aztán a Hadronox + Naturalize, majd a Witching Hour + Carnivorous Cube kombók segítségével folyamatosan visszatérnek. Mivel azonban a páros költségű lapok kiesnek, ezért némileg természetesen át kellett alakítani a decket.

A Wild Growth “gyorsítása”, illetve az Oaken Summons + Ironwood Golem csomag első pillantásra nagyon hiányozhatnak, ám az erős Hero Power, illetve a Claw remekül tudják kontrollálni a boardot az első körökben, amikor még viszonylag védtelen a pakli, a rampfaktort pedig a Biology Project biztosítja. Magukon a lényeken is kellett némileg variálni, hiszen az olyan lapok, mint a The Lich King vagy a Primordial Drake nyilván eléggé hiányoznak. Ezek helyett végül a Furious Ettin, illetve az Ysera kerültek be, hogy megmaradjon a kellő mennyiségű nagy test, illetve hogy a Dragonhatcher számára is legyen elég alapanyag.

Lényeg a lényeg: a stratégia nem sokat változott, a felturózott Hero Powerrel azonban jókora meglepetést okozhatunk a meccs elején. A lassabb matchupokban már az első körökben is nyomást gyakorolhatunk általa, agresszív deckek ellen pedig remekül eltakarítja a Flame Impeket és egyéb zavaró lényeket. Jó kísérletezést hozzá mindenkinek, aki úgy dönt, hogy tesz vele egy próbát!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva