Hearthstone

Élvezhetetlen a meta? A Blizzard szerint nem az – íme a fejlesztők reakciói


Mike Donais és Dean Ayala is reagált a VS cikkére.

A mai napon már olvashattatok nálunk a Vicious Syndicate érdekes elemzéséről, amely remekül rávilágított a jelenlegi Hearthstone meta legnagyobb problémájára, a rendkívül polarizált matchupokra.

Mondani sem kell, a VS cikke hatalmas figyelmet kapott, így nem meglepő, hogy előbb-utóbb felbukkantak a reakciók a fejlesztőcsapat részéről is. Ezek azonban nem feltétlenül értettek egyet a leírtakkal – sőt, Mike Donais vezető dizájner válaszának stílusán a legtöbb felhasználó eléggé felháborodott.

“Örülök, hogy említést tettél arról, hogy a polarizált meta nem feltétlenül jelent rosszat. A cikk ugyanakkor mást sugall. Talán szerencsésebb lett volna megvizsgálni az előnyöket és a hátrányokat is, így nem követelne mindenki zéró polaritást” – írta Donais.

“Ennek a cikknek egy jó verziója objektíven leírná, hogy mitől jó és mitől rossz. Biztos vagyok benne, hogy ha minden pakli egy lényes midrange deck lenne, akkor az emberek azért panaszkodnának, hogy mennyire unalmas a meta” – folytatta.

Mike Donais | Kép: Blizzard

Egy másik gyakran felbukkanó dizájner, Dean Ayala is válaszolt, igaz, ő már jóval visszafogottabb stílusban. Alapvetően ő sem érzi úgy, hogy baj lenne, sőt, szerinte valamennyire szükség van a polarizáltságra, ugyanakkor érdekesnek találta a cikket.

“A meta polarizáció (ahogyan ők nevezik) egy elég érdekes téma. Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy az adataink egyeznek – mostanában mi is vizsgáltuk ezt, és nem tűnt úgy, hogy ennyire drasztikusan növekedett volna a polarizáció. A különbség adódhat abból, hogy csak a Legendet vizsgálták, vagy épp az adott pillanatban más képet mutattak az adatok. De a lényeg az, hogy a meta polarizáció szükséges, csak meg kell találni a megfelelő mértéket” – írta Ayala.

Néhány érdekes gondolat még a dizájnertől:

  • Magas szinten a döntéseknek nemcsak a játék közben, hanem a pakliválasztásnál is jelen kell lenniük.
  • Szerinte az az ideális, ha mindegyik paklinak van egy erős countere.
  • Nem szeretnének lemondani az “extrém” (pl. végtelen value-t generáló) lapokról, Ayala szerint ezeknek is megvan a helyük a játékban.
Dean Ayala | Kép: Blizzard

Lényeg a lényeg: nagyon úgy tűnik, hogy a játékosok többségével ellentétben a Blizzard kevésbé aggódik a jelenlegi meta miatt, amit egyébként jól mutat az is, hogy ezúttal nem jöttek nerfek a legutóbbi kiegészítő megjelenése után – pedig az elmúlt másfél évben mindig volt erre példa. Egyelőre tehát marad a reménykedés – jelenleg leginkább a következő, decemberi kiegészítőben bízhatunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva