Hearthstone

Bréking: a Blizzard beadta a derekát, jönnek a nerfek!


Hétfőn számíthatunk a konkrét bejelentésre.

A Blizzard néhány héttel ezelőtt a Hearthstone kapcsán elmondta, hogy egyelőre nem terveznek balansz változásokat. Úgy tűnik azonban, hogy a készítők a negatív reakciók – meg nyilvánvalóan a metára vonatkozó statisztikák – alapján meggondolták magukat.

Bejelentették, hogy hamarosan jönnek az újabb nerfek.

Konkrétumokkal egyelőre nem tudunk sajnos szolgálni: annyi a biztos, hogy október 15-én, hétfőn számíthatunk a bejelentésre. Az időzítés nem véletlen: most hétvégén rendezik a negyedéves vb-selejtezőket, így addig nem akartak belenyúlni a metába a fejlesztők.

Mi változhat?

Egyelőre legfeljebb csak találgatni tudunk, hiszen a Blizzard nem árult el semmit. Az egyik legfőbb esélyes, ha változtatásról van szó a Giggling Inventor, hiszen a Hearthstone jelenlegi legnépszerűbb lapjáról beszélünk, ami a paklik több mint egyharmadában szerepel. Elsősorban egy védekező kártya, de ettől még aggasztóan magas ez az arány – pláne úgy, hogy egyes deckek támadó jelleggel is tudják használni (pl. Quest Rogue, Token Druid).

Ha már felmerült a Quest Rogue: jókora esély van a The Caverns Below harmadik gyengítésére is. A matchupokat tekintve a Hearthstone történetének egyik leginkább polarizált deckjéről van szó, ennek köszönhető az is, hogy a Quest túlélt már két nerfet is. Ha a Blizzard harmadszor is lecsap rá, akkor jó eséllyel azzal a céllal fogja ezt megtenni, hogy végleg kiirtsa a paklit a metából.

A fentiek mellett elképzelhető, hogy a Druid is számíthat valamiféle gyengítésre, itt azonban nehéz egyértelmű “esélyest” kijelölni, hiszen nagyon sok erős lapja van a class-nak. Néhány napon belül okosabbak leszünk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva