Counter Strike

Smooya megint kihúzta a gyufát, rég volt már ekkora shitstorm a profi mezőnyben


A német csapatok rivalizálása a StarSeries utolsó körében ért a tetőfokára. A mousesports-nál elgurult a gyógyszer és keményen beleálltak smooyába.

Még a legelején szeretném leszögezni, hogy smooya valóban egy idegesítő figura lehet, az ellenfelek szemében. Ennek több oka is van, az első és legfontosabb az, hogy baromi jó a srác. AWP-vel szinte megállíthatatlan, és már most a világ legjobbjai közé sorolhatjuk ezzel a fegyverrel. A másik ok pedig az, hogy ennek ő nyíltan hangot is ad. Néha finoman, néha nagyon bunkó módon képes az ellenfelek tudtára adni, hogy bizony ő sokkal jobb náluk. Ami lehet hogy igaz, de mégsem sportszerű ezt az ellenfél képébe dörgölni.

Így érkezünk el a két legnagyobb német szervezet, a mousesports és a BIG kiesési rangadójához Kijevben.

Egyik oldalon az idegesítő smooya, a másikon a frusztrált mouz. Méghozzá azért frusztráltak, mert a Majorról is csúnyán kiestek, és itt is ez várhat rájuk, ha a BIG nyeri a meccset.

És már az ötödik körben robban is a bomba!

Smooya időt kér és újrajátszást szeretne, arra hivatkozva hogy rossz fegyvert vett. Chrisj és ropz egyből írják is neki, félrevásárlás miatt nincs újraindítás a szabályok szerint. Valamint hozzáteszik, ne is próbálja felidegesíteni őket ilyenekkel a meccs elején.

Smooya válasza “oké bocsi, még új vagyok itt” végleg elszakítja a cérnát, chrisJ csapatkapitány létére élőben retardozza le ellenfelét. Innentől pedig már csak egymás nyugtatása ment, majd folytatódhatott a meccs. Smooya az újraindítás miatt autosniperrel ment csatába, és nem is akárhogy.

A HLTV-nek adott interjújában kifejtette, a mousesports jobban járt volna, ha engedik valami mást venni. Hiszen onnantól kezdve 5 kör alatt 12 killt szerzett vele, 13:2-re nyerte a félidőt BIG.

A meccset ugyan csak hosszabbításban, de megnyerte a BIG, a meccs legjobbja természetesen smooya lett. Ismét beigazolódott tehát az “örök igazság”: smooya lehet hogy idegesítő, de a végén lehozza a meccset. A mouz viszont rettentő nehezen vette ez az újabb kiesést, és a német riválostól kapott pofont. Itt már ment a személyeskedés és az autosniperes félrevásárláson túli egyéb sztorik felszínre hozása:

Az eset persze mindenkinek feltűnt, a HLTV tulajdonosa fogalmazta meg legszebben az esetet. Smooya beférkőzött a mouz tudatába, de ha működik ez a pszichikai hadviselés, miért is hagyná abba?!

Arról már nem is beszélve, hogy az eset annyira felbosszantotta a mousesports mellett még a győztes BIG-eseket is, hogy ők is nekimentek bárkinek a Twitteren, aki szembe jött. Tizian például leautistázta Thorint, nem éppen profi játékoshoz illő magatartás, még akkor sem ha felbosszantják az embert:

Nem kis felfordulást okozott smooya viselkedése, aki egyébként semmi szabálytalant nem tett. Pusztán szándékosan vagy sem, de felbosszantotta az igencsak instabil mouz fejeket, akik ugrottak is. Smooya mentális hadviselése tehát újabb csatát nyert a fiatal brit AWP-snek és a BIG-nek, ezúttal a legnagyobb német rivális ellen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva