Hearthstone

Kolento szerint minden OK, Fibonacci 5 dolgon is változtatna – profi Hearthstone-osok a nerfekről


Vélemények a közelgő balansz patch kapcsán.

Meglepetésszerű bejelentést tartogatott a Blizzard szerda estére, azok után ugyanis, hogy pár hete még azt mondták, nem terveznek nerfeket, egyszer csak érkezett a hír, hogy mégis jönnek a balansz változások. A konkrétumokat október 15-én, jövő hét hétfőn fogják elárulni, addig marad a találgatás.

Az ismert Hearthstone-profik közül többen is kifejtették a véleményüket a témában. A Warrior-specialista Fibonacci kész javaslatcsomagot is írt, amiben – némileg meglepő, de mégis elismerésre méltóan önkritikus módon – magát a Warriort sem kímélte.

“Én ezeket a nerfeket látnám szívesen
1. A Rogue Quest egyszeri buffot adjon a kézben, boardon és pakliban lévő lényeknek
2. A Spreading Plague legyen 8 mana vagy vigyék le a Scarabok HP-ját 3-4-re
3. A Tank Up! hősképesség csak 3 armort adjon
4. A Carnivorous Cube legyen 7 mana
5. A Coin ne olcsóbbítsa a Mountain Giantet”

Van olyan is, aki a totális ellenpólust képviseli, mint például Kolento, aki nem bolygatná a jelenlegi egyensúlyt gyengítésekkel.

“Szerintem a meta balanszos. Ha valamin változtatni kell, azok a Boomsday lapok, amikre ráférne némi buff.”

Dog egy kicsit másmilyen irányból közelítette a témát. Egyrészről hangsúlyozta, hogy örül a változásoknak, ugyanakkor szerinte ez csak ideiglenes megoldás: a fő probléma az, hogy túlságosan kevés a játékmód jelenleg a Hearthstone-ban.

“Örülök, hogy a Blizzard bejelentette a nerfeket, ugyanakkor a Hearthstone metája így is túl gyakran áll be. Nem csak a nerfeknek és a változásoknak kellene lenniük az egyedüli válaszoknak, hanem egy új formátum kellene, vagy egy új mód a kártyák használatára.”

Nem véletlen, hogy a vélemények ennyire eltérőek, hiszen “papíron” jelenleg egészen ideálisak a számok: viszonylag jó a balansz az egyes class-ok között, illetve a paklik mennyiségét tekintve is változatos a meta. A fő problémát inkább a polarizált matchupok, illetve az ebből adódó “kő-papír-olló”-jelleg jelentik, ami sokaknak nem szimpatikus. Kíváncsian várjuk, hogy a Blizzard milyen változásokat tervez!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva