League of Legends

Nem kelt fel időben, kivágták a csapatból – Zirene bukta a Worlds csoportkör közvetítését


Ilyen még nem volt a világbajnokságok történetében.

Az amerikai LCS-ből jól ismert Aidan “Zirene” Moon kikerült a világbajnokság csoportkörét közvetítő csapatból, mert nem kelt fel időben, így nem jelentkezett időben a feladatára a Play-In Stage mérkőzései alatt. Mindezt maga Zirene jelentette be saját streamjén.

Zirene eredetileg egészen a negyeddöntőkig közvetítette volna a League of Legends világbajnokság mérkőzéseit, de emiatt a hatalmas baki miatt kimarad a csoportkör meccseiből. A Play-In Stage játékai során pedig akkut torokgyulladása volt, így mondhatjuk, hogy a castert az ág is húzza jelenleg.

Miután jobban lett a kommentátor, lehetőséget kapott, hogy közvetítse a G-Rex kontra SuperMassive találkozót október 7-én. Ez volt az a kritikus nap, aminek köszönhetően még a csoportkör meccseit is ki kell hagynia. Ezen a napon ugyanis sikerült frissítenie a telefonját lefekvés előtt, ami szépen csöndben újraindította magát és az újraindítás után, ha nem oldják fel, akkor egy darab téglaként funkcionál. Aidan ezt csak azután tudta meg, hogy 40 perces késéssel felébredt a lakásán, így miután feloldotta a telefonját, ömlöttek a figyelmeztető és aggódó üzenetek.

Zirene és Riv – LoLEsports

Szerencsére a Riot készült B-tervvel, így a nézők ebből a malőrből semmit sem tapasztalhattak, ám ez egyáltalán nem javított Zirene helyzetén. Várhatóan megbüntette a médiacsapat a kommentátort.

Mivel hivatalosan “csak” a csoportkör közvetítéseiből vették ki őt, adott a kérdés, hogy a negyeddöntőket legalább megkapja-e Zirene. Erre a közvetítése során csak annyit mondott: “Nem hiszem, hogy meg fog történni.”

A kommentátor egyébként profin kezelte a helyzetet, egyértelműen elfogadta a Riot döntését, valamint többször kiemelte, ő is ugyan ezt tette volna fordított helyzetben, s hogy úgy érzi ezzel “szembe köpte” kommentátor társait, akik miatta nem kerültek be a kommentátorcsapatba, ő pedig visszaélt ezzel.

Ez az első olyan eset, hogy a Riot Games hivatalosan kivesz valakit a világbajnoki közvetítőcsapatból.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva