Hearthstone

Szokatlan Combo Priesttel ment le Zalae #4 Legendig


Az újszerű megközelítésnek meglett az eredménye.

Aki szeret profi Hearthstone-streamerektől tanulni, az bizonyára gyakran belefut Zalae közvetítéseibe, aki az elmúlt napokban egy meglehetősen szokatlan Combo Priest variánst pörgetett a ladderen. Az innovációnak és a próbálkozásnak azonban meglett az eredménye, az új pakli ugyanis egészen #4 Legendig repítette az amerikai játékost. Íme a lista, tele érdekességekkel:

Zalae Combo Priest paklija
AAECAa0GBL7IAsLOAtD+AqCAAw3tAeUE1QjRCtIK1wryDNHBAuXMAujQAuPpAvLxAvv+AgA=

Ami rögtön feltűnhet, hogy a Divine Spirit mellé nincs Inner Fire a pakliban, ez azonban a Topsy Turvy megjelenése óta egyáltalán nem létszükséglet. Így ráadásul maga a kombó nem sebezhető a Skulking Geist által, tehát bőven van idő kivárni a megfelelő pillanatot az OTK-ra.

Ha már kivárás: egy egyértelműen egy lassabb deck, mint a korábbi Combo Priest verziók, a win condition mielőbbi megteremtése helyett ugyanis inkább a stabilizálásra törekszik. Jól mutatja ezt, hogy elsősorban olyan minionokra épít, amik kijátszáskor sebeznek magukba (Injured Blademaster, Witchwood Grizzly, Damaged Stegotron), amik nem feltétlenül a kijátszásuk után tudnak veszélyt jelenteni, hanem amikor sikerül feltámasztani őket a Diamond Spellstone-nal, hiszen ekkor már nem jön létre a battlecry. Adottak tehát a magas HP-jú lények, már csak a Divine Spiritek kellenek – meg persze egy kör, hogy támadni tudjanak.

A game plan ez utóbbi miatt kicsit hasonlít a Savjz / Asmodai-féle Resurrect Priestre, hiszen első körben itt is arra törekszünk, hogy az ellenfél kifogyjon a válaszokból, eljutva odáig, hogy ráereszthetjük a HP-duplázásokat és a Topsy Turvy-t egy aktív lényünkre. A Shadow Visions és a Lyra által ráadásul további HP-növelések is begyűjthetőek, így elviekben a komolyabb mennyiségű armortól sem feltétlenül kell megijedni.

A pakli egyébként tele van mini-szinergiákkal. A Circle of Healing például jó kombó az önsebző lényekkel, de ha kell, akkor board clearként is funkcionálhat az Auchenai Soulpriesttel kombinálva. A Zilliax pedig nem csak remek univerzális minionként került be, hiszen a Stegotronnal magnetizálni is lehet.

Nem a legkönnyebben megtanulható deck, meg kell hagyni, hiszen a meccsek általában hosszúak, és sok nehéz döntést kell meghozni közben, folyamatosan újragondolva a win conditiont. Aki számára azonban az egyediség az első, annak bátran ajánljuk, hiszen ilyen Priest deck biztosan nem lapul minden bokorban!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva