League of Legends

Európa vs. Kína – Perkz elindított egy lavinát, a régiók egymás nyakának estek Twitteren


Ezúttal nem volt valami megfontolt a G2 midese...

Ez történik akkor, ha a játékosoknak nem mondják el elégszer, hogy mit szabad és mit tilos írni a hivatalos Twitter fiókjukon. Tény, a szólásszabadság, mint olyan létezik, de mivel igazolt játékosokról van szó, így nemcsak magukat, hanem klubjukat, s jelenleg a világbajnokság során a régiójukat is képviselik egy személyben. Perkz, a G2 horvát kiválósága pedig rendesen beleszaladt egy PR öngyilkosságba a tegnapi nap, amikor is azt ecsetelte a bejegyzésében (amit azóta törölt), hogy a kínai csapatok csalnak a világbajnokság során, információt szolgáltatnak egymásnak az edzőpartnerekről.

Perkz törölt bejegyzései a Twitterről – Twitter

A mides az RNG – GEN.G mérkőzés közben ragadott valószínűleg okostelefont, amikor a kínai csapat a “semmiből” megérzett egy nem szokványos stratégiát, ezzel elkerülve a koreaiak előnyszerzési kísérletét. Természetesen ez az akció pillanatok alatt megosztotta a League of Legends közösséget. Ami még tovább rontott a helyzeten, az az, hogy Perkz nem hagyta ennyiben a dolgot, következő bejegyzésében már azon elmélkedett, hogy lehetséges, a csapatok jobban tennék, ha szimplán csak nem gyakorolnának kínai gárdával a nagyobb világesemények során.

 

Olaj volt a tűzre, amikor a Splyce toposa, Odoamne megosztott egy személyes tapasztalatot a H2K-ben töltött idejéből. Szintén a világbajnokságra készültek az európai srácok, amikor az egyik kínai csapattal, az IMAY-jel gyakoroltak. Ám Odoamne szerint nem volt üres a gyakoroló szoba a kínaiak oldalán, ott volt ugyanis az IMAY vezetősége mellett az EDG edzői kara is, akik történetesen egy csoportban voltak az H2K-vel a világbajnokságon.

A kínai Weibon viszont megjelent az érem másik oldala is, természetesen a kínaiak elhordták mindennek az európai fiúkat, valamint többen kiemelték, hogy a nem éppen szokványos stratégiát az RNG alsó ösvényes duója már korábban láthatta, ugyanis az idei Asia Games-en már használták ellenük a szóban forgó bokor taktikát, éppen a Gen.G lövész/támogató duója.

Teljesen mindegy, hogy ki melyik oldalon áll, véletlenek nem léteznek. Perkz profizmusa innentől kezdve megkérdőjelezhető, s ahogyan a Riot Games kezeli ezeket a helyzeteket, valószínűleg büntetést is fog kapni a fiatal horvát játékos. A kínai csapatokat pedig ideje lenne helyén kezelni, emlékezzünk csak vissza egy korábbi esetre, amikor Tabe a hivatalos angol elemzői asztalnál kezdett el stratégiát szivárogtatni az Invictus Gamingről, pont azelőtt a meccs előtt, ami sorsfordító volt az IG-nek:

Pörög tehát az élet a világbajnokság alatt, a fordulatokban gazdag világesemény csoportköre még mindig tart, ha másért nem, a rivalizálások miatt mindenképpen megéri követni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva