Counter Strike

Rossz kommunikáció, backup nélküli meccsek és 5 kör utáni újraindítás? – reklamálnak a MNEB kiesői


Kommentár nélkül mutatjuk meg a játékosok és nézők reakcióit, illetve a szervezők válaszát.

Egy nem is olyan régen történt hazai példa miatt a játékosok sajnos nem járultak hozzá nevük közzétételéhez. Akkor FLEAV és a V4 szervezői kerültek szembe egymással ellentétes állításaik miatt. A sztorinak büntetés lett a vége, így a játékosok csak névtelenül vállaltak bármilyen észrevételt a szervezőkről.

A leghevesebb vitát a backup nélküli szerverek és az ebből származó problémák okozták:

“4:1-re vezetünk, random kinyomja az admin a szerót amit aztán nem tudnak visszatölteni. 0:0-ról indult újra, és ott meg persze egyből buktuk is az első 6 kört.”

“10-20 percet állt a játék technikai hiba miatt, azt hitték az lesz a megoldás, hogy kinyomják a szervert. Gondolom nem tudták megoldani, ez volt a legegyszerűbb. De a resi után nem volt backup, ezért újraindult az egész map.”

“A legdurvább az volt, hogy az admin azt mondta, a játékosok hibájából nem volt backup, mert nem beszélték meg az ellenfél csapatával! Egy ilyen méretű rendezvényen ezt külön kérni kell, wtf?”

“Admin oldalról ennek egyértelműnek kellett volna lennie. Valaki elb***ott valamit, és ránk hárították a felelősséget, mintha mi tehettünk volna róla.”

A backup hiánya mellett mások a rossz kommunikációt emelték ki.

“A kommentátorok végig azt próbálták beadni a nézőknek, hogy nem gáz ez az újraindítás, ez így fair. Mert mindkét csapatnak új esély. Fogalmam sincs miért,mi csak néztünk nagyokat.”

“Sehol nem volt leírva, és maguk a MNEB szervezői mondták, hogy az első Bo3 döntött a Top8-ról. A Bo1 Alsó ágra azt mondták, csak a PlayIT döntő miatt érdekes. Ezután kiderült, hogy mégsem így lesz, hanem a felső ági elődöntő 4 csapata és az alsó ági 4. körbe jutó csapatok kapnak meghívást a 2019-es szezonra. Ezt azért jó lett volna tudni, főleg ha még rá is kérdeztünk.”

(A MNEB rájátszás ugyanis egyben egy 2019-es bajnokságra történő kvalifikációs verseny is volt.)

“Semmi infó nincs arról, mikor kezdődik ez a szezon. Vagy meddig tart, pénz sincs, hogy ki mennyit kap. Semmi. Senki semmit nem tud.”

Az backup hibával kapcsolatban természetesen megkerestük a szervezésért és lebonyolításért felelős személyeket is. Tóta Gábor a MNEB kvalifikációkért felelő ESL főadmin az alábbiakat mondta el az esetről:

“A backup fájl visszatöltése után ismeretlen hiba miatt 0-0 állást töltött vissza a játék. Ezt a megelőző kör backup fájljával sem lehetett orvosolni. “

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva